Aπορες εγκυμονούσες αναζητούν εθελοντές γιατρούς για να γεννήσουν τα παιδιά τους - iefimerida.gr

Aπορες εγκυμονούσες αναζητούν εθελοντές γιατρούς για να γεννήσουν τα παιδιά τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανέχεια και ο αγώνας για την επιβίωση δεν αποτελεί στις μέρες μας θλιβερό προνόμιο μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά χτυπάει ανελέητα και την επαρχία με αγροτικές περιοχές που μέχρι πριν λίγα χρόνια έσφυζαν από ζωή σήμερα να είναι καταδικασμένες σε μαρασμό και φτώχεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου Κρήτης όπου Εκκλησία και φορείς αγωνίζονται καθημερινά σε μια προσπάθεια στήριξης ομάδων του πληθυσμού που πραγματικά δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το ότι το Κοινωνικό Ιατρείο, που λειτουργεί η Μητρόπολη σε συνεργασία με το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, πραγματοποιεί τελευταία από κοινού με το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου έρευνα στα σχολεία για να διαπιστώσει κατά πόσο τα παιδάκια είναι εμβολιασμένα. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δείχνουν πως εκατοντάδες εξ αυτών δεν έχουν κάνει ούτε τα βασικά εμβόλια γιατί δεν έχουν πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση . Έτσι καταβάλλεται προσπάθεια αφού ,διαπιστώθηκε το πρόβλημα ,να βρεθούν πόροι και να αγοραστούν εμβόλια που θα γίνουν δωρεάν στα ανασφάλιστα παιδάκια για να μην κινδυνεύουν από ασθένειες.

Τραγική είναι η κατάσταση, σύμφωνα με το ekriti, και στις περιπτώσεις εγκύων γυναικών που καταφεύγουν στο κοινωνικό ιατρείο για να μπορέσουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

Ήδη 4 άπορες γυναίκες ζήτησαν τη βοήθεια του κοινωνικού ιατρείου γιατί δεν είχαν βιβλιάρια υγείας και αυτό τους απέκλειε την πρόσβαση για τοκετό στα δημόσια νοσοκομεία. Οι υπεύθυνοι του ιατρείου μεσολάβησαν και σε συνεργασία με τα στελέχη της ΔΥΠΕ Κρήτης και του Βενιζέλειου οι γυναίκες κατάφεραν να γεννήσουν αξιοπρεπώς, με την μια μάλιστα εξ αυτών να φέρνει παραμονή Χριστουγέννων στον κόσμο δίδυμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έγκυος οικονομική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ