Ασύλληπτη τραγωδία στην Αλγερία -Συντριβή αεροσκάφους με πάνω από 100 νεκρούς - iefimerida.gr

Ασύλληπτη τραγωδία στην Αλγερία -Συντριβή αεροσκάφους με πάνω από 100 νεκρούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Αλγερία με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 103 άνθρωποι, οι 99 επιβάτες του και τα τέσσερα μέλη του πληρώματός του, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.Το αεροπλάνο, τύπου Hercules C130, συνετρίβη σε μια ορεινή περιοχή στην επαρχία Ουμ Ελ Μπουάγι, 500 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, πιθανότατα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
"Δεν υπάρχουν επιζώντες", είπε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Σύμφωνα με την πηγή αυτή το αεροσκάφος μετέφερε στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα και τον τελικό απολογισμό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Watan το C-130 είχε απογειωθεί από την πόλη Ταμανρασέτ, στη νότια Αλγερία και είχε ως τελικό προορισμό την Κωνσταντίνη, στα βορειοανατολικά. Στην περιοχή του δυστυχήματος έπνεαν ισχυροί άνεμοι και χιόνιζε, δύο παράγοντες που πιστεύεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συντριβή του αεροσκάφους.

Στο θάνατο παρέσυρε πάνω από 100 άτομα ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγερία-Μάλι. Σύμφωνα με το France 24 υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 103 νεκροί από το δυστύχημα, χωρίς να αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός όσο περνάει η ώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από τα νότια της χώρας προς το Μάλι. Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή καμία επίσημη πηγή δεν έχει ενημερώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νεκροί Αλγερία συντριβή αεροσκάφους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ