Η οικονομική κρίση μας καταρρακώνει: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ανέχειας - iefimerida.gr

Η οικονομική κρίση μας καταρρακώνει: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ανέχειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, σε όλο τον κόσμο, αγωνίζεται καθημερινά με τη φτώχεια. Οι δύσκολες συνθήκες ζωής και το άγχος που αυτή συνεπάγεται, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία του μέσου ανθρώπου

Το infographic που δημιούργησε η ομάδα best psychology degrees, περιγράφει τις ψυχολογικές επιπτώσεις της φτώχειας και δείχνει πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα έχει επίσης μια τεράστια επίδραση στον εγκέφαλο, λόγω της ψυχικής καταπόνησης. Αυτό καθιστά δύσκολο στο άτομο να επικεντρωθεί στην εργασία και το σχολείο και καθιστά επίσης πιο δύσκολο να θυμάται πράγματα, προκαλώντας ταυτόχρονα αισθητή μείωση στην υπομονή και την ευαισθητοποίηση.

Ανεξήγητα σωματικά ή ψυχολογικά συμπτώματα όπως: νευρικότητα, συσπάσεις των μυών, υπερβολική κόπωση, πονοκέφαλοι, ζάλη ή έλλειψη ενέργειας, μπορεί -πιθανόν- να οφείλονται στο στρες, λόγω φτώχειας.

Μάλιστα, η εμπλοκή με αυτά τα συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, αν και ενδεχομένως να αποφευχθούν με την κατάλληλη βοήθεια.

Η οικονομική κρίση μας καταρρακώνει: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ανέχειας | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φτώχεια ψυχολογία επιπτώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ