Πού είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία -Εκεί όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν ακόμη έγκλημα - iefimerida.gr

Πού είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία -Εκεί όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν ακόμη έγκλημα

Πού είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία -Εκεί όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν ακό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον αμφιλεγόμενο ρωσικό νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας, έως τις ανά τον κόσμο αποφάσεις σχετικά με τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, το ζήτημα αποτέλεσε ένα από τα πιο καυτά των τελευταίων μηνών. Η ζωή των συγκεκριμένων ανθρώπων διαφέρει σημαντικά, ανάλογα σε ποιο σημείο του πλανήτη ζουν. Διότι υπάρχουν ακόμη χώρες που τους τιμωρούν με τη θανατική ποινή ή πολύχρονη φυλάκιση.

Αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου τον τελευταίο αιώνα, παρά τις φωνές των ακτιβιστών, σε αρκετά σημεία του κόσμου ακόμη και σήμερα οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν έγκλημα, όταν συνάπτονται ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Τα τελευταία 200 χρόνια, ολοένα και περισσότερες χώρες έβγαλαν από την... παρανομία τους ομοφυλόφιλους. Η αρχή έγινε πολύ πριν, το 1791, όταν η Γαλλία αποποινικοποίησε τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο βήμα έγινε το 1951.

Κάποιες χώρες, όμως, επιμένουν να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πέρυσι, η Ινδία επανέφερε -έπειτα από 153 χρόνια- νόμο από την εποχή της αποικιοκρατίας, με τον οποίο ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία. Η Νιγηρία ήδη απαγόρευσε αυτού του τύπου τις σχέσεις, το γάμο, τις ομάδες, αλλά ακόμη και τις δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας, ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Δεν είναι μακριά από το νόμο της Ρωσίας που προκάλεσε τεράστιο θόρυβο το 2013, σύμφωνα με τον οποίο επιβάλλονται πρόστιμα αν κάποιος δώσει πληροφορίες για την ομοφυλοφιλία σε ανήλικους.

Σύμφωνα με έρευνα του BBC, αυτή τη στιγμή η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με τη θανατική ποινή στη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, το Σουδάν, τη Σομαλία, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Η κατάσταση είναι άσχημη, όμως, και σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών όπου επιβάλλονται πολυετείς ποινές φυλάκισης, ανάμεσά τους οι Αίγυπτος, Αφγανιστάν, Ινδία, Μαρόκο, Αιθιοπία, Κένυα, Αλγερία, Τυνησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ