Φοβούνται και νέα αναδιάρθρωση χρέους εντός μιας διετίας - iefimerida.gr

Φοβούνται και νέα αναδιάρθρωση χρέους εντός μιας διετίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναμένουν οι τράπεζες για να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις που αφορούν στη συμμετοχή τους στο "πακέτο" στήριξης. Σύμφωνα με το REUTERS, που επικαλείται τραπεζικές πηγές, περί τα μέσα του μήνα οι τράπεζες θα πάρουν στα χέρια το νέο Μνημόνιο, με το οποίο θα καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες για το "πακέτο", επιτρέποντας έτσι να γίνουν οι ακριβείς υπολογισμοί για τον αντίκτυπο σε κάθε τράπεζα.

Από τη στιγμή που οι τράπεζες παραλάβουν το Μνημόνιο, θα έχουν στη διάθεση τους περίπου 15 ημέρες για να απαντήσουν εάν θα συμμετάσχουν και με ποια από τις τέσσερις επιλογές που προβλέπει η απόφαση της 21ης Ιουλίου για τους ιδιώτες, ενώ η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός εβδομάδας από την αποστολή της απάντησης. Κεντρικός στόχος και του οικονομικού επιτελείου είναι να έχει "κλείσει" το θέμα με τη συμμετοχή των ιδιωτών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σίγουρα έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη δόση, η οποία θα είναι και η πρώτη- εκτός απροόπτου- από το νέο "πακέτο" στήριξης.

Τη διαδικασία σκιάζουν, πάντως, οι δηλώσεις του Λαρς Φελντ, ενός εκ των πέντε "σοφών" της Αγκελα Μέρκελ, ο οποίος μιλώντας στον γερμανικό Τύπου, όχι μόνο πρόβλεψε νέα αναταραχή το Φθινόπωρο, αφού οι αγορές θα αναρωτηθούν εάν επαρκούν τα μέτρα που ελήφθησαν για την Ελλάδα, αλλά συν τοις άλλοις ζήτησε μεγαλύτερο "κούρεμα" για τους ιδιώτες! Ειδικότερα, ο Λ. Φέλντ, στον έντονο απόηχο εκθέσεων και αναλύσεων που "βλέπουν" νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού Χρέους εντός διετίας, σημείωσε ότι οι ιδιώτες θα χάσουν περίπου 20% από τη συμμετοχή τους στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ με βάση τις τρέχουσες τιμές των ελληνικών ομολόγων, θα έπρεπε να υποστούν ένα "κούρεμα" έως και 50%, έτσι ώστε να μην αποθρασυνθούν οι κερδοσκόποι...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ