Sabah: «Το κίνημα του Γκιουλέν έχει χρηματοδοτήσει Αμερικανούς πολιτικούς, ακόμη και τον Ομπάμα» - iefimerida.gr

Sabah: «Το κίνημα του Γκιουλέν έχει χρηματοδοτήσει Αμερικανούς πολιτικούς, ακόμη και τον Ομπάμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δωρεές σε πολιτικούς των ΗΠΑ, οι οποίες συνολικά υπολογίζεται ότι ανήλθαν σε 1,5 εκατ. δολάρια, έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια το κίνημα Hizmet (το «Έργο») του Φετουλάχ Γκιουλέν, αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

Μεταξύ των Αμερικανών πολιτικών που φέρονται ότι έχουν δεχθεί δωρεές του κινήματος, είναι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η Δημοκρατική πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, για την προεδρία στις εκλογές του 2012, Τζέιμς Ρίτσαρντ "Ρικ" Πέρι, νυν κυβερνήτης της πολιτείας Τέξας.

Ένας επιχειρηματίας ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον του Γκιουλέν, ο Μπουράκ Γενέρογλου, φέρεται να είχε δωρίσει 653.000 δολάρια στην εκστρατεία του Ομπάμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ