Ο Καρατζαφέρης, σιγοψήνει τον Κιλτίδη - iefimerida.gr

Ο Καρατζαφέρης, σιγοψήνει τον Κιλτίδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη αν και υπόγεια -προς το παρόν- αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για το ενδεχόμενο προσχώρησης του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη.

Ενα και πλέον μήνα μετά την αποχώρηση του από την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ο βουλευτής Κιλκίς εξακολουθεί να παραμένει κομματικά άστεγος και η ένταξη του στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που όλοι θεωρούσαν βέβαιη, έχει καταστεί προβληματική.

Ο λόγος είναι πώς ο κ. Κιλτίδης έχει αποφασίσει πλέον ότι θα πολιτευθεί στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διαθέτει ήδη βουλευτή, τον κ. Αγγελο Κολοκοτρώνη ο οποίος όμως κάθε άλλο παρά συμφωνεί με την προοπτική να βρεθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο μαζί του.

Ο κ. Κολοκοτρώνης είναι ένα πρόσωπο με πολύ σημαντική επιρροή στη Θεσσαλονίκη αφού διετέλεσε επί 35 χρόνια στέλεχος σε μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, στην ΕΡΤ-3 και στο TV-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Διαθέτει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και ισχυρές προσβάσεις στον χώρο της Εκκλησίας. Γνωρίζοντας καλά ότι η πιθανότητα να εκλέξει ο ΛΑΟΣ δύο βουλευτές στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ανύπαρκτη, προβάλει ισχυρό βέτο σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κιλτίδη.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα προχωρήσει στην κίνηση να εντάξει τον κ. Κιλτίδη και για τον επιπλέον λόγο, ότι ο βουλευτής έχει ήδη χρεωθεί παρουσία σε δύο κόμματα (ΝΔ-ΔΗΣΥ) . Εκτιμά σε πολιτικό επίπεδο τον κ. Κιλτίδη με τον οποίο κινούνται ιδεολογικά σε ταυτόσημες πορείες αλλά δεν θέλει και την ρήξη με έναν τόσο ισχυρό παράγοντα όπως ο Αγγελος Κολοκοτρώνης.

Έτσι εκτιμάται, ότι οποιαδήποτε κίνηση του προέδρου του ΛΑΟΣ θα γίνει κυριολεκτικά στο παρά πέντε κι αφού συνεκτιμήσει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ως τότε ο κ. Κιλτίδης μάλλον θα πρέπει να περιμένει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ