Ο σπάνιος και άγνωστος πλούτος της ΔΕΗ, με μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό, θα στεγαστεί μαζί με το αρχείο της εταιρείας σε ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα της Αγαθουπόλεως 14, μετά από απόφαση της διοίκησης της εταιρείας. Ετσι παίρνει ζωή και καλεί το κοινό ένα μοναδικό κτίριο, ενώ η ΔΕΗ ανοίγει την ιστορία της προς ανάγνωση και ερμηνεία στο ευρύ κοινό.
Το κτίριο της Αγαθουπόλεως 14 -που ανήκει στη ΔΕΗ- θα αποκατασταθεί και θα γίνει ουσιαστικά το μουσείο της εταιρείας από το 1890 ως σήμερα. Τα μεγάλα έργα, ο εξηλεκτρισμός ολόκληρης της χώρας, η δημιουργία του ενιαίου εθνικού δικτύου, η τεράστια συμβολή της ΔΕΗ, ως ενιαίου και δημόσιου φορέα στη μεταπολεμική παραγωγική συγκρότηση της χώρας, η εξέλιξη της διοικητικής οργάνωσης της επιχείρησης, αλλά και η ιστορία της εργασίας αποτυπώνονται στα πλούσια τεκμήρια του ιστορικού αρχείου της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, με τη μόνιμη έκθεση θα γίνονται και περιοδικές εκθέσεις – όπως για παράδειγμα του μοναδικού μεταπολεμικού φωτογράφου Κωνσταντίνου Μπαλάφα του οποίου εκθέσεις και εκδόσεις έχουμε πολλές φορές απολαύσει, και ο οποίος ήταν εργαζόμενος στη ΔΕΗ!
Οι εργασίες για το Μουσείο είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, έχοντας εξασφαλίσει και τη σχετική έγκριση του αρμόδιου Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, αφού το κτίριο έχει χαρακτηριστεί εδώ και 30 χρόνια αξιόλογο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέλη του Συμβουλίου γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των δύο μελετών για την αποκατάσταση, αλλαγή χρήσης και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του διατηρητέου κτιρίου και για τη συντήρηση και αποκατάσταση του υφιστάμενου ζωγραφικού και πλαστικού διάκοσμού του.