Χίλια Νησιά -Η μεγαλύτερη ομαδοποίηση νησιών στα οποία μπορεί να υπάρχει μόλις ένα σπίτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Χίλια Νησιά -Η μεγαλύτερη ομαδοποίηση νησιών στα οποία μπορεί να υπάρχει μόλις ένα σπίτι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Χίλια Νησιά είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από 1.864 νησιά και βρίσκονται στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ στον ποταμό Saint Lawrence.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομαδοποίηση νησιών που κυμαίνονται σε μέγεθος 40 τετραγωνικών μιλίων και το κάθε ένα αποτελεί μια ενιαία κατοικία.

Ο αριθμός των νησιών προσδιορίστηκε με βάση τα κριτήρια πως κάθε νησί θα πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο του νερού όλο το χρόνο, να έχει επιφάνεια μεγαλύτερη από 1 τετραγωνικό πόδι, και να διαθέτει τουλάχιστον ένα δέντρο.



Το μεγαλύτερο από αυτά τα νησιά είναι το Wolfe Island μήκους 9 χλμ.με μόνιμο πληθυσμό 1400 άτομα. Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά κατοικούνται και εξυπηρετούνται από πλοία της γραμμής.

Περίπου είκοσι από αυτά τα νησιά αποτελούν το Εθνικό Πάρκο των «Thousand Islands», το οποίο φιλοξενεί κάμπινγκ, μονοπάτια και ένα κτίριο εθνικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ