Λοβέρδος: Η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λοβέρδος: Η συμπαράταξη με την «Ελιά» δεν σημαίνει προσχώρηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κεφάλαιο της συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, έκλεισε όμως το κεφάλαιο της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Ελιάς τώρα ανοίγει είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον Βήμα fm ο πρόεδρος της συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αναφέρθηκε στο ναυάγιο της συνεργασίας του με τον Φώτη Κουβέλη λέγοντας: «Το πρόβλημα ήταν πως καταλαβαίναμε αυτή τη συνεργασία και αυτό το πρόβλημα αποτυπώθηκε στον τίτλο κάτω από τον οποίο θα προχωρούσε αυτή η προσπάθεια. Εμείς δεν θέλαμε ο τίτλος να έχει το όνομα κανενός κόμματος απ´τα δυο, η ΔΗΜΑΡ ήθελε να μην αλλάξει τον τίτλο του κόμματος της και να μην τον προσαρμόσει σε κάτι άλλο. Υπήρχαν όμως και διαφωνίες στο θέμα των διαδικασιών για την ηγεσία και τις λειτουργίες μέχρι τις εθνικές εκλογές. Για μένα το κεφάλαιο συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ έκλεισε».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν παίρνει πίσω τις βαριές εκφράσεις που είπε πριν λίγες εβδομάδες για τους 58, όταν σε συνέντευξη Τύπου τους είχε χαρακτηρίσει ως εκφραστές του τίποτα. «Δεν παίρνω πίσω τίποτα από όσα είπα για τους 58. Ομως όταν συνεργάζεσαι δεν έχεις πρόβλημα να θεωρείς ότι ο δίπλα σου μικρομεγαλίζει. Οταν κάποιος δεν έχει μία πορεία και θέλει να γίνει το πλαίσιο της συνεργασίας, λες να το προσέξει και αυτό έκανα και γω με αυστηρό τρόπο. Πρέπει όλοι να έχουμε συνείδηση του μεγέθους μας και συνείδηση ότι ο χώρος βρίσκεται σε παρακμή. Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι σήμερα σε παρακμή, όμως θα πρέπει να υπάρξει και γιαυτό κάνουμε το εγχείρημα της Ελιάς».

Σε ερώτηση αν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που το εγχείρημα της Ελιάς δεν προχωρήσει ο κ. Λοβέρδος με προσεκτικό τρόπο άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά τείνοντας και χείρα φιλίας στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με διακριτούς ρόλους μέσα στο πλαίσιο της Ελιάς υπάρχει ήδη. Αν θα υπάρξει και μόνο με το ΠΑΣΟΚ αν δεν πετύχει η Ελιά, δεν θέλω να το συζητήσουμε τώρα. Προς το παρόν θέλω να μείνω εδώ. Σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις μου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν είχαν διαταραχθεί, σε πολιτικό επίπεδο οι σχέσεις μας είχαν διαταραχθεί με βαριά λόγια. Αυτό θα πρέπει να γίνει παρελθόν. Για μένα είναι ήδη και έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω υποχωρήσεις.
Εγώ δεν πήγα στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανα πολιτική βόλτα, έμεινα στα όρια της παράταξης μου παρέμεινα πιστός στην παράταξη μου»

Ο κ. Λοβεδρος άφησε ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει θετικά για πρόεδρο της δημοκρατίας τον επόμενο Φεβρουάριο όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή λέγοντας ότι μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι. Οταν όμως ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε το πρόσωπο του επόμενου προέδρου να είναι ο Φώτης Κουβέλης, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, λέγοντας ότι ο κ. Κουβελης είναι κεφάλαιο για τον τόπο, όμως θα ήταν απρεπές απέναντί του να μπει αυτή την ώρα σε συζήτηση προσώπων.

«Η παρούσα βουλή θα μπορούσε να εκλέξει πρόεδρο. Δεν είναι μακριά από το να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που χρειάζονται, αλλά εξαρτάται από το πρόσωπο που θα βρεθεί και την πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής. Οποιος όμως βάζει ως ορόσημο την προεδρική εκλογή και λέει ότι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές, δεν ξέρει καλά τη σύνθεση της παρούσας βουλής.
Είναι απειλή οι πρόωρες εκλογές ακόμα και με βάση τη διάταξη του Συντάγματος εάν δεν βρεθεί πρόεδρος».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ