Γιατί μία καλλονή του προηγούμενου αιώνα σήμερα δεν θα έπαιρνε δεύτερη ματιά -Πώς άλλαξε τo γυναικείο πρότυπο [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί μία καλλονή του προηγούμενου αιώνα σήμερα δεν θα έπαιρνε δεύτερη ματιά -Πώς άλλαξε τo γυναικείο πρότυπο [εικόνες]

Γιατί μία καλλονή του προηγούμενου αιώνα σήμερα δεν θα έπαιρνε δεύτερη ματιά -Πώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία γυναίκα που θα θεωρούνταν το απόλυτο θηλυκό του 1930, σήμερα όχι απλά δεν θα είχε τύχη στο βιομηχανία του Χόλιγουντ ή το μόντελινγκ, αλλά δεν θα έπαιρνε καν δεύτερη ματιά.

Μετρήσεις που έκανε μία ιστοσελίδα που ασχολείται με τις διατροφικές διαταραχές (rehabs.com) σε συνεργασία με πρακτορείο μάρκετινγκ έδειξαν πως τα μοντέλα και οι ηθοποιοί γίνονται ολοένα και πιο αδύνατες. Κάτι που βέβαια έχει επίδραση και στον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό, μια και λειτουργούν ως πρότυπα για τον ιδανικό τύπο γυναίκας.

Με αυτή την αφορμή η Huffington Post κατέγραψε πως άλλαξε ο όρος «ιδανικό σώμα» για τις γυναίκες τα τελευταία 100 χρόνια.

Το Gibson Girl 1900-1910
Ηταν δημιουργία του εικονογράφου Τσαρλς Ντάνα Γκίμπσον. Η επιτομή της θηλυκότητας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν ψηλή, με τεράστια οπίσθια, μεγάλη περιφέρεια, αλλά πολύ στενή μέση.

Η «Flapper» 1920
Ετσι λέγονταν οι γυναίκες με την συγκεκριμένη κουπ, τα κοντά φορέματα και την σκανδαλώδη συμπεριφορά, όπως το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και η οδήγηση αυτοκινήτου. Δεν φορούσαν κορσέ και έτσι τόνιζαν λιγότερο το στήθος και τη μέση τους.

Μέι Γουέστ 1930
Η σταρ του Χόλιγουντ ήταν το απόλυτο θηλυκό της δεκαετίας, δίνοντας όσο περισσότερη έμφαση μπορούσε στη μέση και του γοφούς της, φορώντας ασφυκτικά εφαρμοστά φορέματα.

Ρίτα Χέιγουορθ 1940
Στο προσκήνιο ήρθε το τέλειο δέρμα, το υγιές και λεπτό σώμα.

Μέριλιν Μονρόε 1950
Τα σύμβολα του σεξ σε αυτή τη δεκαετία είναι γνωστά για τα μακριά τους πόδια και τα σώματα σε σχήμα κλεψύδρας.

Τουίνγκι 1960
Η σεξουαλική επανάσταση έφερε ένα νέο ιδεώδες για την ομορφιά. Αδύνατο και με μακριά πόδια.

Φάρα Φόσετ 1970
Κυματιστά μαλλιά και σώμα που ήταν γυμνασμένο ήταν το ιδανικό για τις γυναίκες εκείνη τη δεκαετία. Το αθλητικό λουκ έφερε και το ελάχιστο μακιγιάζ.

Τζέιν Φόντα 1980
Η γυμναστική έγινε ακόμη πιο δημοφιλής. Τα γραμμωμένα σώματα ήταν το όνειρο κάθε γυναίκας και οι άνδρες το έβρισκαν άκρως ελκυστικό.

Κέιτ Μος 1990
Τα μοντέλα αδυνάτισαν δραματικά, αποκτώντας μία εύθραυστη ομορφιά. Χλωμό δέρμα, γωνίες στο πρόσωπο και απίστευτα αδύνατα πόδια κατέκλυσαν τις πασαρέλες.

Αντριάνα Λίμα 2000
Εκείνη την εποχή ξεκίνησε και η κυριαρχία των «αγγέλων» της Victoria Secret. Ψηλά κορίτσια, με μακριά πόδια και πλούσιο στήθος, μακριά μαλλιά και σφικτό κορμί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ