Κραυγές, ανταρσία και μαχαιρώματα στη ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - iefimerida.gr

Κραυγές, ανταρσία και μαχαιρώματα στη ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμφύλιο προκάλεσε στη ΝΔ η υποψηφιότητα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ουσιαστικά ανακοινώθηκαν δύο γαλάζιες υποψηφιότητες. Προηγήθηκε αυτή του αντάρτη πλέον Απόστολου Τζιτζικώστα και στη συνέχεια ακολούθησε η «επίσημη» υποψηφιότητα από τη Λεωφόρο Συγγρού, του Γιάννη Ιωαννίδη.Υπενθυμίζεται πως και οι δύο είχαν εκφράσει τη θέληση τους να είναι υποψήφιοι, ωστόσο το πρωθυπουργικό γραφείο προτίμησε να στηρίξει τoν πρώην υφυπουργό αθλητισμού και όχι τον νυν περιφερειάρχη.

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τη στάση Τζιτζικώστα

Η απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να μην ακολουθήσει τις οδηγίες του Μαξίμου, προκάλεσαν τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά στον κ. Τζιτζικώστα για να αποσυρθεί και να δώσει τη μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, διασταυρώνοντας τα ξίφη του με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ωστόσο, ο νεαρός περιφερειάρχης που αντικατέστησε τον έκπτωτου περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο της πόλης και αντέδρασε έντονα.Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν περίμεναν την αιφνιδιαστική, όπως αποδείχθηκε τελικά, κίνηση του κ.Τζιτζικώστα, να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Κίνηση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού, αλλά και τη δυσφορία του για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης με τις υποψηφιότητες.

Κραυγές σε τετ α τετ Ιωαννίδη Τζιτζικώστα

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, οι οι Γιάννης Ιωαννίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ωστόσο η συζήτησή τους κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο και φέρεται να είχαν έντονη λογομαχία.

Προβληματισμός στη ΝΔ για τους περιφερειακούς συμβούλους

Στο στρατόπεδο της ΝΔ επικρατεί προβληματισμός, καθώς ήθελαν να αποφύγουν ενδεχόμενο διχασμό με δυο γαλάζιους υποψήφιους στην ίδια περιφέρεια. Κάτι τέτοιο αναμένεται να προκαλέσει -εκτός από σκηνικό εσωκομματικής σύγκρουσης- και πόλωση στις τάξεις των ψηφοφόρων.

Μάλιστα, ανησυχία στη Λεωφόρο Συγγρού προκαλεί και το γεγονός πως ο κ.Τζιτζικώστας υποστηρίζεται από τους 46 εκ των 50 περιφερειακών συμβούλων, αλλά και από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Επιπλέον ακούγεται πως στο συνδυασμό Τζιτζικώστα υπάρχουν πρόσωπα και στελέχη που ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε. Πρόσωπα που προέρχονται και από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η δήλωση Ιωαννίδη για την υποψηφιότητα του

Μετά τα όσα έγιναν ο κ. Ιωαννίδης προχώρησε σε μια δήλωση, στην οποία αναφέρεται: «Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας. Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά "τείχη", όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί».

Τζιτζικώστας: Θα είμαι κανονικά υποψήφιος

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά Τζιτζικώστα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Ιωαννίδη ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής, τονίζοντας ότι θα είναι κανονικά υποψήφιος και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ανυπακοής στη Συγγρού. «Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι στην Περιφέρειά μας να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Σας ευχαριστώ», ήταν η σύντομη δηλωσή του. Και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία στηρίξει επίσημα τον Γιάννη Ιωαννίδη απάντησε «κανονικά».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και το σήμα του συνδυασμού του:

Κραυγές, ανταρσία και μαχαιρώματα στη ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ