Υπό το φόβο μιας νέας «Λαμπεντούζα», οι ιταλικές λιμενικές αρχές διέσωσαν 1100 μετανάστες, νότια της Σικελίας - iefimerida.gr

Υπό το φόβο μιας νέας «Λαμπεντούζα», οι ιταλικές λιμενικές αρχές διέσωσαν 1100 μετανάστες, νότια της Σικελίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από τα τραγικά συμβάντα στη Λαμπεντούζα προ μηνών και προσφάτως στο Φαρμακονήσι, που συνέγειραν τη γενική κατακραυγή για την προβληματική μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ιταλικές λιμενικές αρχές, υπό το φόβο μιας νέας τραγωδίας, προέβησαν στη διάσωση 1100 παράνομων μεταναστών που επέβαιναν σε εννέα μεγάλες συνωστισμένες φουσκωτές λέμβους που έπλεαν στα νότια της Σικελίας, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Τις λέμβους εντόπισαν την περασμένη Τετάρτη ελικόπτερα που περιπολούσαν τη θαλάσσια περιοχή, 193 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της νήσου Λαμπεντούζα.

Στη γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης, που έληξε αργά χθες Πέμπτη 6/2, συμμετείχαν τέσσερα σκάφη του λιμενικού, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των μεταναστών.

Στο μεταξύ, οι αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν την περισσυλογή των νεκρών σωμάτων επτά ατόμων (από ένα σύνολο 200), τα οποία επιχείρησαν να κολυμπήσουν μέχρι την απομονωμένη Ceuta της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ