Ο Στουρνάρας μιλούσε για πλεόνασμα, όμως οι Γερμανοί έχουν κι άλλο καημό -Τι ρωτούσαν τον υπουργό στη Φρανκφούρτη - iefimerida.gr

Ο Στουρνάρας μιλούσε για πλεόνασμα, όμως οι Γερμανοί έχουν κι άλλο καημό -Τι ρωτούσαν τον υπουργό στη Φρανκφούρτη

Ο Στουρνάρας μιλούσε για πλεόνασμα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δύο... καημούς φαίνεται ότι είχαν οι συνομιλητές του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Φρανκφούρτη, όπου μετέβη ο υπουργός Οικονομικών προκειμένου να πείσει για την αλλαγή κλίματος και δεδομένων στην Ελλάδα.
Το πρώτο πράγμα που απασχόλησε τις συναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα ήταν βέβαια η βιωσιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος, που όσο πάει και... φουσκώνει, με τον Έλληνα υπουργό να παραθέτει μια σειρά στοιχείων, που κατά την άποψη της Αθήνας όχι μόνο πείθει για τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2013 αλλά αποτελεί και το βασικό επιχείρημα για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τη Τρόικα, τουλάχιστον στο δημοσιονομικό πεδίο.

Το δεύτερο πράγμα που ρώτησαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες τον Γιάννη Στουρνάρα ήταν ποιος θα επικρατήσει στις Ευρωκλογές του Μαίου. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι οι συνομιλητές του υπουργού Οικονομικών χαρακτήρισαν ως «δυνάμεις του λαϊκισμού» το αντίπαλον δέος της κυβέρνησης στις επικείμενες εκλογές.

Οι διπλωματικές απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών δεν μπόρεσαν, πάντως, να κρύψουν την επιθυμία της Αθήνας για μεγαλύτερη και έμπρακτη στήριξη από τους Ευρωπαίους στο πεδίο των επενδύσεων, καθώς είναι προφανές ότι χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα στο μέτωπο της πραγματικής οικονομίας και της ανεργίας, οι δημοσιονομικοί δείκτες από μόνοι τους δεν λένε και πολλά πράγματα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ