Ποιον τύπο ανδρών δεν θέλουν να παντρευτούν οι γυναίκες -Τα χαρακτηριστικά του προσώπου που προσδίδουν επιθετικότητα - iefimerida.gr

Ποιον τύπο ανδρών δεν θέλουν να παντρευτούν οι γυναίκες -Τα χαρακτηριστικά του προσώπου που προσδίδουν επιθετικότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ανδρών που τραβούν τις γυναίκες και ταυτόχρονα τις απωθούν, από το να κάνουν μαζί τους μακροχρόνια σχέση, ανέδειξε πρόσφατη επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Psychological Science, μόλις τρία λεπτά αρκούν ώστε μια γυναίκα να αισθανθεί έλξη από έναν άνδρα, με επιβλητικό πλατύ πρόσωπο. Ωστόσο, ο τύπος αυτός του άνδρα δεν δημιουργεί στις γυναίκες το αίσθημα της σιγουριάς, με αποτέλεσμα να τους... εκμεταλλεύονται και μετά από λίγο να τους παρατάνε. Με απλά λόγια: οι γυναίκες επιλέγουν έναν άνδρα με επιβλητικό και πλατύ πρόσωπο, μόνο για να κάνουν μαζί του μια εφήμερη σχέση και όχι μακροχρόνια.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ανέλυσαν την αναλογία πλάτους και ύψους του προσώπου (fWHR), ως πιθανή ένδειξη την ανδρικής κυριαρχίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μεγαλύτερη αναλογία fWHR, με το πλάτος του προσώπου να υπερισχύει το ύψους, σχετίζεται άμεσα με τη δύναμη, την επιθετικότητα και την επαγγελματική επιτυχία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγαλύτερη αναλογία fWHR, λόγω της συσχέτισης με την υψηλή τεστοστερόνη, κάνει έναν άνδρα πιο επιβλητικό και επομένως επιθυμητό ως ερωτικό σύντροφο.

Ετσι, θα μπορούσε άνετα να σκεφτεί κανείς ότι ένας άνδρας με πλατύ πρόσωπο θα είχε μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες. Ωστόσο, το πλάτος του προσώπου συνδέεται άμεσα και με την επιθετικότητα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες πιθανόν να μην επιθυμούν έναν τέτοιο άνδρα για μόνιμη σχέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ