Η νίκη είναι το καλύτερο αφροδισιακό: Γιατί οι επιτυχημένοι αθλητές φαίνονται πιο γοητευτικοί - iefimerida.gr

Η νίκη είναι το καλύτερο αφροδισιακό: Γιατί οι επιτυχημένοι αθλητές φαίνονται πιο γοητευτικοί

Η νίκη είναι το καλύτερο αφροδισιακό: Γιατί οι επιτυχημένοι αθλητές φαίνονται πι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύρα της νίκης είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι επιτυχημένοι αθλητές φαίνονται πιο γοητευτικοί σε σχέση με συναθλητές τους, που έχουν λιγότερες διακρίσεις.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Πόστμα του Ινστιτούτου Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Biology Letters" της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, βρήκαν τι κάνει αθλητές -όπως ο Μπέκαμ και ο Ρονάλντο- τόσο γοητευτικούς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες ζήτησαν από μια ομάδα, περίπου, 800 γυναικών και ανδρών να βαθμολογήσουν, από φωτογραφίες, τη γοητευτικότητα του προσώπου 80 επαγγελματιών ποδηλατών, που είχαν λάβει μέρος, το 2012, στον απαιτητικό «Γύρο της Γαλλίας».

Ο αγώνας αυτός, που διεξάγεται σε μια διαδρομή άνω των 3.000 χλμ., θεωρείται το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός διεθνώς και οι αθλητές που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στον «Γύρο», αξιολογήθηκαν ως πιο όμορφοι, σε σχέση με όσους τερμάτισαν σε χαμηλότερες θέσεις. Το κορυφαίο 10% των ποδηλατών πήρε κατά μέσο όρο 25% υψηλότερη βαθμολογία από άποψη ομορφιάς, σε σχέση με το χειρότερο 10% από άποψη αθλητικής επίδοσης.

Από την έρευνα, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι οι άνθρωποι έχουν διαμορφωθεί από την μακραίωνη εξέλιξη, έτσι ώστε να αναγνωρίζουν την ικανότητα και την επίδοση στο πρόσωπο των άλλων. Ειδικά για τις γυναίκες αυτός είναι ένας ενστικτώδης τρόπος να επιλέγουν άνδρες συντρόφους με «υγιή» γονίδια, οι οποίοι θα μπορούσαν να τους χαρίσουν καλύτερους απογόνους και να τις προστατεύουν πιο αποτελεσματικά από τους κινδύνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ