Κάθοδο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με κοινό ψηφοδέλτιο συμφώνησαν Βενιζέλος, Σουλτς, Σβόμποντα - iefimerida.gr

Κάθοδο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με κοινό ψηφοδέλτιο συμφώνησαν Βενιζέλος, Σουλτς, Σβόμποντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις στην Ελλάδα που εκφράζονται από τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος επισήμαναν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Μάρτιν Σούλτς και Χάνες Σβόμποντα στο πλαίσιο συνάντησής τους στο Στρασβούργο.Σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Σουλτς προς τιμήν του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, συμφωνήθηκε η κάθοδος όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς σε κοινό ψηφοδέλτιο μια κίνηση συσπείρωσης και στήριξης της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σούλτς.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το «Βήμα», συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ενιαία Συνδιάσκεψη που έχει προτείνει ο κ. Βενιζέλος χωρίς κανέναν αποκλεισμό, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο μέσα από ανοικτές, δημοκρατικές διαδικασίες. Η πρόσκληση για συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη παραμένει πάντα ανοιχτή προς τη ΔΗΜΑΡ, γίνεται όμως σαφές ότι οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από το ΕΣΚ πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΣΚ, ξεκαθάρισαν επίσης ότι στηρίζουν στην Ελλάδα τη μόνη υπάρχουσα στρατηγική της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής, η οποία θα καταστήσει ξανά τη χώρα μας ανταγωνιστική και ουσιαστικά ισότιμη εντός της Ευρώπης - χωρίς να παραγνωρίζουν τις τεράστιες δυσκολίες και το πολύ μεγάλο κοινωνικό πολιτικό κόστος οι δύο ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ότι αυτή είναι η μόνη ασφαλής και χειροπιαστή προοπτική. Η αιχμή είναι έμμεση αλλά φανερή προς την πλευρά του κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα διακριτικό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος του.

Νωρίτερα, στο γεύμα προς τιμήν του κ. Ναπολιτάνο, ο κ. Βενιζέλος ο οποίος παρευρέθηκε με την ιδιότητα του προέδρου του Συμβουλίου, συζήτησε με τον Ιταλό Πρόεδρο, για την ανάγκη προστασίας των δημοκρατικών θεσμών στις ευρωπαϊκές χώρες από τις νέες μορφές «επιθετικού» λαϊκισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ