Καταπολεμήστε το στρες με φυσικό τρόπο: Απίστευτες αλλά αποτελεσματικές μέθοδοι κατά του άγχους - iefimerida.gr

Καταπολεμήστε το στρες με φυσικό τρόπο: Απίστευτες αλλά αποτελεσματικές μέθοδοι κατά του άγχους

Καταπολεμήστε το στρες με φυσικό τρόπο: Απίστευτες αλλά αποτελεσματικές μέθοδοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής είναι αδιαμφισβήτητα πολύ απαιτητικοί, προκαλώντας αρκετό στρες ειδικά στους εργαζόμενους. Ωστόσο, η ίδια η καθημερινότητα προσφέρει απλούς και φυσικούς τρόπους να απαλλαγείτε από το άγχος.

Ετσι, προτού καταφύγετε σε ηρεμιστικά βότανα, δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να μειώσετε το στρες, απλώς αλλάζοντας λίγο τις συνήθειες σας.

Φέρτε το σκυλί σας στο γραφείο
Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, με επικεφαλής τον Ραντολφ Μπάρκερ, που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό Διαχείρισης Εργασιακής Υγείας, έδειξε ότι φέρνοντας το σκυλί σας στη δουλειά, βοηθάει στη μείωση του εργασιακού άγχους και αυξάνει την ικανοποίηση των εργαζομένων. Η μελέτη, που εξέτασε τις pet-friendly εγκαταστάσεις εταιρειών, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που έφερναν τα σκυλιά τους στο γραφείο εμφάνισαν μείωση του στρες όλη την ημέρα εργασίας. Αντίθετα, αυξημένο άγχος παρατηρήθηκε στους ανθρώπους που δεν φέρνουν τα σκυλιά τους στη δουλειά, και σε όσους δεν έχουν γενικά σκύλο.

Γελάστε
Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα αγχωμένοι, ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα. Μια μελέτη του 1989 στο American Journal των Ιατρικών Επιστημών έδειξε ότι το γέλιο συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα στο αίμα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Μάλιστα, ερευνητές από την Mayo Clinic αναφέρουν ότι το γέλιο προωθεί επίσης την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο και χαλαρώνει τους μυς, τα οποία είναι όλα κλειδί για την ανακούφιση από το στρες.

Φυτέψτε
Ερευνα του 2008 έδειξε ότι η κηπουρική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Η έρευνα, από το BHG.com, έδειξε ότι το 60% των ανθρώπων που ασχολούνται με την κηπουρικοί ένιωθαν ήρεμοι στη συνέχεια. Επίσης, μία ολλανδική μελέτη στο Health.com αναφέρει ότι η κηπουρική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης και να τονώσουν τη διάθεση των ανθρώπων που μόλις ολοκλήρωσαν μια αγχωτική εργασία. Αυτό συμβαίνει γιατί κάνουν κάτι που απαιτεί «ακούσια προσοχή», όπως το να κάθονται πίσω και να απολαμβάνουν τη φύση.

Ανοίξτε ένα βιβλίο
Μόλις έξι λεπτά διαβάσματος είναι αρκετά για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το στρες. Σχετική μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία σοκολάτας Galaxy, αναφέρει ότι η ανάγνωση είναι συνδεδεμένη με ένα πιο αργό καρδιακό ρυθμό και χαλάρωση των μυών. Πίνοντας τσάι ή καφέ, ακούγοντας μουσική και κάνοντας μια βόλτα, επίσης, φάνηκε να βοηθά στη μείωση του στρες, σύμφωνα με την Telegraph.

Τηλεφωνήστε στη μαμά σας
Ακόμα κι αν δε βρίσκεται η ίδια εκεί, ένα τηλεφώνημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι τα κορίτσια που μιλούσαν στη μητέρα τους μετά την ολοκλήρωση μίας πολύ αγχωτικής δουλειάς, εμφάνιζαν μείωση των επιπέδων κορτιζόλης στο αίμα τους, της ορμόνης του άγχους.

Φάτε σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα δεν έχει μόνο καλή επίδραση στην υγεία της καρδιάς, αλλά ταυτόχρονα βοηθάει στη μείωση του στρες. Ερευνα του LiveScience αναφέρει ότι η κατανάλωση 30 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την ημέρα, για ένα διάστημα 2 εβδομάδων, συνδέεται με μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειά άγχος προτάσεις στρες λύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ