Οι σαρωτικές επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο του Tύπου, φαίνεται πως έχει ένα ακόμη θύμα που δεν είναι άλλο από το ιστορικό περιοδικό Γυναίκα, που από το 2008 κυκλοφορούσε ως ένθετο στην εφημερίδα Καθημερινή. Η ιστορία του, όμως, αρχίζει από το 1950 και είναι ένα περιοδικό που διαμόρφωσε ολόκληρες γενιές γυναικώνQ από τη γιαγιά μέχρι την εγγονή, προσπαρμοσμένο στο στυλ, τις ανάγκες και την αισθητική της κάθε εποχής.
Σύμφωνα με το enimerosi24, ο όμιλος της Καθημερινής έλαβε την απόφαση να αναστείλει την έκδοση του περιοδικού, στο πλαίσιο γενικότερων κινήσεων εξοικονόμησης πόρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σχετική ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή. Μια μέρα πριν, στις 30 Ιανουαρίου, στο facebook του περιοδικού, αναρτήθηκε φωτογραφία από την πυρετώδη προετοιμασία στο ατελιέ, για τo νέο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την παρακάτω φωτογραφία που συνοδευόταν από την λεζάντα «Guess what! Προετοιμάζοντας το επόμενο τεύχος μας, στο οποίο θα βρείτε τις σημαντικότερες τάσεις για το καλοκαίρι του 2014... Don't miss it!».
Η ιστορία της Γυναίκας, μιας πραγματικής δημοσιογραφικής Κυρίας
Στο ξεκίνημα του -και για πολλά χρόνια- ήταν το περιοδικό που ναι μεν ήταν αφοσιωμένο στα ενδιαφέροντα της γυναίκας της εποχής, αλλά φιλοξενούσε κορυφαίες υπογραφές διανοούμενων. Δεν είναι τυχαίο ότι κείμενα της γυναίκας από την πρώτη εποχή της έκδοσής της υπέγραφαν οι Κώστας Βάρναλης, Παύλος Νιρβάνας, Σπύρος Μελάς, Στάθης Δρομάζος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Φουρτούνης, Τάσος Βουρνάς, Έλλη Παππά και άλλοι. Στα πρότυπα, δηλαδή, του αμερικάνικου Harper's Bazaar που φιλοξενούσε -και εξακολουθεί να φιλοξενεί-, άρθρα και απόψεις κορυφαίων συγγραφέων και διανοούμενων της εποχής.
Το εβδομαδιαίο περιοδικό "Γυναίκα" κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την 1η Φεβρουαρίου του 1950, από τον ιστορικό εκδότη Ευάγγελο Τερζόπουλου. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του για τα τριάντα χρόνια της έκδοσης, το 1980, το πρώτο φύλλο, με τιμή 5 δρχ. (που αργότερα μειώθηκε στις 3 δρχ.) έφθασε τα 30.000 πωληθέντα αντίτυπα σε όλη τη χώρα.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ο Ευάγ. Τερζόπουλος αποσύρθηκε από τη διεύθυνση του περιοδικού και τα ηνία του ανέλαβαν οι γιοι του Χρήστος και Άρης και αργότερα ο συνονόματος εγγονός του.
Το 2007 η «Γυναίκα» ανέστειλε την αυτόνομη έκδοσή της και ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2008 επανήλθε, μέσω της εφημερίδας «Η Καθημερινή».