Ο χάρτης της κλιματικής αλλαγής: Η NASA παρουσιάζει 63 χρόνια υπερθέρμανσης του πλανήτη [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο χάρτης της κλιματικής αλλαγής: Η NASA παρουσιάζει 63 χρόνια υπερθέρμανσης του πλανήτη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κλιματική αλλαγή είναι φαινόμενο πραγματικό και αισθητό σε μεγάλο μέρος του πλανήτη μας. Η NASA, χρησιμοποιώντας δεδομένα από 1.000 διαστημικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, παρουσίασε ένα χάρτη που δείχνει πώς άλλαξε η θερμοκρασία του πλανήτη τα τελευταία 63 χρόνια.

Μάλιστα όπως φαίνεται στο βίντεο, σε αρκετές περιοχές, η θερμοκρασία αυξήθηκε σταθερά έως και 4 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 60 χρόνια, ενώ τα εννέα από τα 10 θερμότερα έτη των τελευταίων 60 χρόνων ήταν η πρώτη δεκαετία του 2000, με τα έτη 2000, 2010 και 2005 να θεωρούνται τα θερμότερα διαχρονικά και το 2013 η 7η θερμότερη χρονιά από το 1880.

Οπως εξηγεί ο Γκάβιν Σμιντ, κλιματολόγος από το Ινστιτούτο Διαστημικών Σπουδών Goddard της NASA: «Οι μακροπρόθεσμες τάσεις των επιφανειακών θερμοκρασιών είναι ασυνήθιστες και το 2013 αποδεικνύει ότι η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται. Μια χρονιά ή μια εποχή ενδέχεται να επηρεαστεί από τυχαία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για συνεχή, μακροπρόθεσμη παρακολούθηση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NASA χάρτης κλιματική αλλαγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ