Kατά 50% θα αυξηθούν τα κρούσματα καρκίνου μέχρι το 2030 - iefimerida.gr

Kατά 50% θα αυξηθούν τα κρούσματα καρκίνου μέχρι το 2030

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kαμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, ανά τον κόσμο, κρούει η Υπηρεσία Ερευνας για τον Καρκίνο του ΟΗΕ, σημειώνοντας πως ως το 2030 θα αυξηθούν κατά 50%, φτάνοντας τα 21,6 εκατομμύρια ετησίως, έναντι 14 εκατομμυρίων που καταγράφηκαν το 2012.

Για τη σύνταξη της έκθεσης, συνεργάστηκαν 250 επιστήμονες από σαράντα χώρες. Η Μάργκαρετ Τσαν, γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, πρόσθεσε ότι τα κρούσματα θα είναι αυξημένα στις αναπτυσσόμενες χώρες -που ήδη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κάποιες μορφές της νόσου, που προκαλούνται από λοιμώξεις ή συνδέονται με άλλες ασθένειες.

Από το 2011 ο καρκίνος είναι το πρώτο αίτιο θανάτου παγκοσμίως, θέση που παλαιότερα κατείχαν τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 53% των κρουσμάτων καρκίνου αφορούν άνδρες, όπως, εξάλλου και το 57% των θανάτων από τη νόσο. Ο καρκίνος των πνευμόνων είναι ο συχνότερος ανδρικός καρκίνος (16,7%) και ακολουθούν του προστάτη (15%), του παχέος εντέρου (10%), του στομάχου (8,5%) και του ήπατος (7,5%). Στις γυναίκες συχνότερος είναι ο καρκίνος του μαστού (25,2%), του παχέος εντέρου (9,2%) και ακολουθούν των πνευμόνων (8,7%), του τραχήλου της μήτρας (7,9%) και του στομάχου (4,8%). Παγκοσμίως, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου (19,4%) και ακολουθούν ο καρκίνος του ήπατος (9,1%) και του στομάχου (8,8%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γεωγραφική διασπορά της ασθένειας. Το 60% των κρουσμάτων και το 70% των θανάτων από καρκίνο σημειώθηκαν στην Αφρική, την Ασία και την Κεντρική και Νότιο Αμερική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρκίνος κρούσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ