Η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει Μαζιώτη για το αυτοκίνητο γιάφκα -Είχε βρει ίδια όπλα σε κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει Μαζιώτη για το αυτοκίνητο γιάφκα -Είχε βρει ίδια όπλα σε κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι έρευνες της Αστυνομίας στην υπόθεση του κλεμμένου αυτοκινήτου -γιάφκα με τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αντιαρματικός εκτοξευστήρας ρουκετών είναι ίδου τύπου και κατασκευαστή με τον αντιαρματικό εκτοξευστήρα που είχε βρεθεί στο διαμέρισμα κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης 8, στην Κυψέλη.

Με βάση τα ανακοινωθέντα, προκύπτει ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνδέει το αυτοκίνητο οπλοστάσιο που βρέθηκε στο Π. Φάληρο, με τον Νίκο Μαζιώτη και την σύζυγό του Πόλα Ρούπα, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, μετά την αποφυλάκισή τους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου προφυλάκισης, ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και καταζητούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σήμανε το Σάββατο, οπότε και εντοπίστηκε η κινητή «γιάφκα» στο Παλαιό Φάληρο, μέσα στην οποία βρέθηκαν τέσσερις ρουκέτες τύπου RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων αυτών, 3 καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Οπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα Καλάσνικοφ που βρέθηκαν μέσα στο όχημα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια ή άλλη αξιόποινη πράξη.Ρουκέτα RPG είχε χρησιμοποιηθεί στο «χτύπημα» στην Αμερικανική Πρεσβεία

ρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στην Κυψέλη είχαν, επίσης, βρεθεί και κατασχθεί, εκτός του εκτοξευτήρα ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού. Υπενθυμίζεται, ότι το «χτύπημα» στην αμερικανική πρεσβεία που είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας είχε γίνει με ρουκέτα RPG.Στη γιάφκα της τ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ