Η μελαχρινή κρητικιά που άφησε την Ελλάδα της κρίσης για μια θέση σε κορυφαία αεροπορική εταιρεία - iefimerida.gr

Η μελαχρινή κρητικιά που άφησε την Ελλάδα της κρίσης για μια θέση σε κορυφαία αεροπορική εταιρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα κορίτσι που έγινε αεροσυνοδός στην κορυφαία αεροπορική εταιρία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Είναι μια νεαρή Κρητικιά με σπουδές στα Οικονομικά που η κρίση αλλά και η εσωτερική ανάγκη την ώθησαν να αναζητήσει την τύχη της στο εξωτερικό, όπως χιλιάδες άλλα Ελληνόπουλα στον καιρό των μνημονίων, της ανεργίας και της καταθλιπτικής σύγχρονης πραγματικότητας. Η Δέσποινα Χατζηανδρέου «άνοιξε τα φτερά της» για μια θέση αεροσυνοδού σε αεροπορική εταιρία των Εμιράτων κάνοντας το μεγάλο βήμα μετά τις δυσκολίες που είχε να δικτυωθεί στην τοπική αγορά εργασίας.

«Το ότι αποφάσισα να φύγω-λέει η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα Πατρίς- ήταν τόσο προσωπική επιλογή όσο και έξοδος από την αδιέξοδη κατάσταση στην Ελλάδα. Η κρίση έπαιξε σημαντικό ρόλο μιας και τα στάνταρτς στην αγορά εργασίας άλλαξαν, π.χ. αποστολή βιογραφικών με απάντηση τύπου "συγγνώμη αλλά έχετε παραπάνω προσόντα απ' ότι ζητάμε για να σας πάρουμε στη δουλειά» κ.λπ.

Ενδεικτικό της ζοφερής κατάστασης που διαμορφώνεται είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές της βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό για την αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής. «Ίσως υπάρχουν μάλιστα περισσότερες πιθανότητες να συναντηθούμε για ένα καφέ στο Άμστερνταμ ή τη Μελβούρνη παρά στην Αθήνα» τονίζει χαρακτηριστικά η Δέσποινα και συμπληρώνει:

«Μέσα σε 1 χρόνο-γράφει το cretalive-είχαν αλλάξει οι νόμοι και όχι προς το καλύτερο, τίποτε δεν εγγυάται πλέον σταθερότητα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται κυριολεκτικά τα νέα παιδιά με πτυχία κλπ. με τη συμβολή της πολιτείας και του κατώτατου... εκπληκτικού μισθού».

Σήμερα η νεαρή Ηρακλειώτισσα έχει γνωρίσει πολλά μέρη του κόσμου που κάποιοι μόνο να τα ονειρεύονται μπορούν έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες που θα τη συντροφεύουν για όλη της τη ζωή.

«Αξίζει - επισημαίνει - να ταξιδεύεις για πολλούς λόγους, για εμένα αυτό που αξίζει είναι οι άνθρωποι που συναντάς. Από Παλαιστίνη, Συρία ή Αίγυπτο, Σερβία, Κύπρο ο καθένας έχει να σου πει μια διαφορετική ιστορία μέσα από τα δικά του μάτια ή των γονιών του, που δεν θα τα ακούσεις στα ΜΜΕ».

Η Δέσποινα έως τώρα είναι αρκετά ικανοποιημένη από την απόφαση της να αφήσει την Ελλάδα κι ίσως όπως λέει να θελήσει να επιστρέψει αργότερα όταν γίνουν καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ