Σαρώνει η διαφθορά στην ΕΕ -120 δισ. το κόστος ετησίως, «πρωταθλήτρια» η Ελλάδα - iefimerida.gr

Σαρώνει η διαφθορά στην ΕΕ -120 δισ. το κόστος ετησίως, «πρωταθλήτρια» η Ελλάδα

Σαρώνει η διαφθορά στην ΕΕ -120 δισ. το κόστος ετησίως
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κορυφή των χωρών που κάνουν «πρωταθλητισμό» στη διαφθορά φέρνει την Ελλάδα, η έκθεση της Κομισιόν. Σε αυτή καταγράφεται το γεγονός ότι το φαινόμενο παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ, καθώς το κόστος της διαφθοράς στην ευρωπαϊκή οικονομικά εκτιμάται στα 120 δισ. ευρώ ετησίως.

Οι Ευρωπαίοι έχουν διαμορφώσει τη χειρότερη άποψη για την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και την Τσεχία, καθώς τις θεωρούν τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη. Επιπλέον, όλες οι επιχειρήσεις στη χώρα χώρα μας, την Ισπανία και την Ιταλία θεωρούν πως η διαφθορά είναι φαινόμενο με μεγάλες διαστάσεις.

«Η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτικών στους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, βλάπτει την οικονομία και στερεί από τα κράτη τα απολύτως αναγκαία φορολογικά έσοδα» δήλωσε παρουσιάζοντας την έκθεση η Σεσίλια Μάλμστρομ, Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως -σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν- το 43% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, ονομάζουν τη διαφθορά ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται, όπως επισημαίνουν. Επιπρόσθετα θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, είναι οι «πολιτικές διασυνδέσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαφθορά ειδήσεις Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ