To Nano Flowcell Quant E θα φουλάρει ηλεκτρολύτη για τη μπαταρία του - iefimerida.gr

To Nano Flowcell Quant E θα φουλάρει ηλεκτρολύτη για τη μπαταρία του

To Nano Flowcell Quant E θα φουλάρει ηλεκτρολύτη για τη μπαταρία του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα της δύσκολης και κυρίως χρονοβόρας φόρτισης των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέλει να λύσει η νεόκοπη εταιρεία Nano Flowcell με έδρα το Λιχτενστάιν.

Έτσι στο σαλόνι της Γενεύης, σε έναν περίπου μήνα, θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Quant E, τις αρχικές φωτογραφίες του οποίου βλέπετε. Πρόκειται για μια μεγάλη σπορ λιμουζίνα με μήκος 5,25 μέτρων, η οποία έχει συσσωρευτές που αποτελούνται από δύο ξεχωριστούς χώρους που διαχωρίζονται από μια μεμβράνη και περιέχουν ηλεκτρολύτες.

Η εναλλαγή ιόντων μεταξύ τους παράγει το ηλεκτρικό ρεύμα που χρειάζεται για την κίνηση, ενώ όταν το ενεργειακό τους περιεχόμενα εξαντληθεί απλά βγάζεις τον ηλεκτρολύτη που ήδη υπάρχει και φουλάρεις καινούργιο. Το αρνητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η μικρή ενεργειακή πυκνότητα.

Το όνομα Quant πάντως είναι η 2η φορά που χρησιμοποιείται, μιας και το 2009 η (σουηδική) Koenigsegg σε συνεργασία με την ελβετική NLV Solar AG είχε παρουσιάσει ένα ομώνυμο πρωτότυπο με φωτοβολταϊκά.

To Nano Flowcell Quant E θα φουλάρει ηλεκτρολύτη για τη μπαταρία του | iefimerida.gr 0
To Nano Flowcell Quant E θα φουλάρει ηλεκτρολύτη για τη μπαταρία του | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ