Δυσοίωνες προβλέψεις από το ΙΟΒΕ: Δεν αποκλείει ύφεση και το 2014 - iefimerida.gr

Δυσοίωνες προβλέψεις από το ΙΟΒΕ: Δεν αποκλείει ύφεση και το 2014

Δυσοίωνες προβλέψεις από το ΙΟΒΕ: Δεν αποκλείει ύφεση και το 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Τα πρώτα θετικά σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, βλέπει στην τριμηνιαία του έκθεση το ΙΟΒΕ, αναδεικνύοντας το θετικό ισοζύγιο πληρωμών μετά από περίπου 20 χρόνια, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, τη τάση ανακοπής ανόδου της ανεργίας. Ωστόσο, το ΙΟΒΕ δεν αποκλείει ακόμα και το 2014- που χαρακτηρίζεται ως έτος καμπής- να «κλείσει» με αρνητικό πρόσημο στο ΑΕΠ, καθώς παρατηρούνται ακόμα πολλές αδυναμίες.Συγκεκριμένα, το ΙΟΒΕ καταγράφει:

Ειδικά όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, το ΙΟΒΕ επισημαίνει από μόνο του δεν μπορεί να είναι επαρκές για τη δρομολόγηση μιας σχετικής μακροπρόθεσμης λύσης και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς σκοπούς που θα υπονομεύουν την ανάπτυξη και θα σηματοδοτούν επιστροφή στο παρελθόν.

Έκδηλη είναι, επίσης, η ανησυχία του ΙΟΒΕ για τις επιπτώσεις από τη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία έχει μπει η ελληνική οικονομία, καθώς βλέπει κινδύνους όξυνσης της πολιτικής ομαλότητας και πολιτικών αντιπαραθέσεων, χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής, αδράνειας και απροθυμίας προώθησης των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δημιουργίας δυσκολιών συνεννόησης με τους εταίρους για τη δρομολόγηση μελλοντικών λύσεων, όπως επίσης αποτυχία δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και όρων αξιοπιστίας αλλά και νομοθέτηση μέτρων χωρίς όμως τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου πράγματι θα εφαρμοσθούν και δεν θα ανατραπούν με την πρώτη ευκαιρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ύφεση ανεργία ΙΟΒΕ ελληνική οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ