Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Τι συμβολίζει η χρονιά του Αλόγου που ξεκινάει από αύριο - iefimerida.gr

Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Τι συμβολίζει η χρονιά του Αλόγου που ξεκινάει από αύριο

Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Τι συμβολίζει η χρονιά του Αλόγου που ξεκινάει από αύριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος χρόνος στην Κίνα ξεκινάει από αύριο και είναι αφιερωμένος στο Αλογο. Τι συμβολίζει, όμως, αυτό στην Ασία και τι αναμένεται να φέρει μαζί της η καινούργια χρονιά;

Ενας αρχαίος μύθος λέει ότι ο Βούδας κάλεσε όλα τα ζώα να τον συναντήσουν στο κινεζικό νέο έτος. Ομως ήρθαν μόνο δώδεκα κι έτσι ο Βούδας αφιέρωσε ένα έτος στο καθένα και κάθε άνθρωπος που θα γεννιόταν στο συγκεκριμένο το έτος, θα έπαιρνε μέρος της φύσης του συγκεκριμένου ζώου.

Το έβδομο ζώο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Βούδα ήταν το εργατικό και σοφό άλογο και εκείνοι που γεννιούνται στο έτος του αλόγου, λέγεται ότι είναι εξαιρετικά σίγουροι και ανεξάρτητοι.

Το έτος του Αλόγου, σύμφωνα με τους Κινέζους, αναμένεται να είναι μια εποχή τύχης και νίκης, απρόσμενης περιπέτειας, ρομαντισμού και εκπλήξεων. Είναι μια εξαιρετική χρονιά για τα ταξίδια, ενώ η προσπάθεια και η παραγωγικότητα θα ανταμειφθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρόνια άλογο κινέζικη πρωτοχρονιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ