Έληξαν οι αποκλεισμοί των ιδιοκτητών ταξί στην περιφέρεια - iefimerida.gr

Έληξαν οι αποκλεισμοί των ιδιοκτητών ταξί στην περιφέρεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με χρήση καπνογόνων και γερανούς διέλυσαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τους ιδιοκτήτες ταξί που είχαν στήσει μπλόκα έξω από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ταλαιπωρώντας εκατοντάδες έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, επί τουλάχιστον δύο ώρες.
Είχε προηγηθεί παραγγελία του εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη προς τους καταληψίες να ανοίξουν το δρόμο και η άρνηση των τελευταίων. Ετσι, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παρέμβουν. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν γερανοί της τροχαίας και στη συνέχεια όταν οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν, δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν ανοίγοντας το δρόμο.

Ο αποκλεισμός στο Ριο - Αντίρριο

Από το πρωί ιδιοκτήτες ταξί και από τις δύο πλευρές του Κορινθιακού έχουν αποκλείσει τόσο τις εισόδους της γέφυρας στο Ριο και το Αντίρριο, όσο και την εθνική οδό Πατρών Κορίνθου, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στους χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που ξεκινούν σήμερα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο - Αντίρριο με τα φέρι μποτ, ωστόσο οδηγοί ταξί συρρέουν από όλη την Πελοπόνησσο και τη νότια Στερεά Ελλάδα και απειλούν να αποκλείσουν και την πρόσβαση των ταξιδιωτών στα φέρι μποτ. Όσον αφορά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ανακοινώσει, ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται επί τόπου.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού επί δύο ώρες και του αεροδρομίου επί 30 λεπτά προχώρησαν το πρωί οι ταξιτζήδες της Κέρκυρας.

Στο μεταξύ, τρεις "πειρατές" ταξιτζήδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα, έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτήτων ταξί Θ. Μίαρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν είναι οι μοναδικοί, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, η "πειρατεία" ανθεί στο νησί.

Μάλιστα, είπε ότι έχουν ζητήσει από το ΣΔΟΕ να κάνει ελέγχους σε λιμάνι και αεροδρόμιο, καθώς, όπως υποστήριξε, από τις παράνομες μεταφορές πελατών το κράτος δεν εισπράττει τον ανάλογο φόρο.

Πεζή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης, ύστερα από την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αναφορικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το Δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου. Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές θα κατευθυνθούν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καρατάκης.

Στην πορεία συμμετέχουν περί τα 500 άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τα σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, "διαδηλώνοντας ειρηνικά και χωρίς να ταλαιπωρούν τους εκδρομείς", όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Αντώνης Παπαθανασίου.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη ένταση υπήρξε το μεσημέρι στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκου, όταν αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί πήγε στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθεί για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάποιοι από τους αυτοκινητιστές πέταξαν αυγά, προξενώντας ζημιές σε κομπιούτερ και γραφεία του χώρου υποδοχής και των συνεργατών του βουλευτή. Λίγη ώρα αργότερα, η κατάσταση εκτονώθηκε.

Ο βουλευτής Σάμου δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του ώστε να μην υποστούν αδικίες οι ιδιοκτήτες των ταξί, αλλά σημείωσε πως με τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί επανέλαβαν τα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι κυρίαρχο θέμα γι αυτούς είναι τα υπάρξουν πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των νέων αδειών.

Σοβαρές ζημιές στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Παντούλα και Θανάση Οικονόμου, φέρονται να προκάλεσαν ιδιοκτήτες ταξί, αφού προηγουμένως εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία πεζή.

Στα γραφεία δεν βρίσκονταν οι βουλευτές, αλλά μόνο οι γραμματείς τους, που κατήγγειλαν ότι οι αυτοκινητιστές έσπασαν υπολογιστές και προξένησαν διάφορες ακόμη ζημιές.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί κ. Ψήνας, καταδίκασε τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για άτομα που κινούνται πλέον ανεξέλεγκτα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν δίωρη κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας.

Αύριο ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Δεν αποκλείουν μάλιστα και άλλες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα οι οποίες θα γίνονται απροειδοποίητα καθώς οι κατά τόπους οργανώσεις θα συντονίζονται μέσω SMS. Στόχος είναι να υπάρξει ένα είδος "κλεφτοπολέμου" ώστε να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Έληξαν οι αποκλεισμοί από τους ιδιοκτήτες ταξί της περιφέρειας

Έληξε ο αποκλεισμός της εθνικής οδών Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου, καθώς και ο αποκλεισμός της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του κόμβου Μολυκρίου, από ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, του Αιγίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Καθ΄όλη τη διάρκεια των αποκλεισμών υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών, καθώς είχαν σχηματισθεί ουρές χιλιομέτρων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Μάλιστα, κάποια στιγμή ιδιοκτήτες ταξί κινήθηκαν προς την παλαιά εθνική οδό, εμποδίζοντας για λίγη ώρα την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης, ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματισθεί και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, λόγω του αποκλεισμού στον κόμβο Μολυκρίου. Έτσι, οι οδηγοί κινούνταν προς το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να περάσουν απέναντι, ενώ ανάλογη εικόνα υπήρχε και στο Ρίο, αφού ο αριθμός των φέρι μποτ που εκτελούν δρομολόγια είναι μικρός, λόγω της γέφυρας.

Για τις επόμενες κινήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να λάβουν νέες αποφάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ