Στην Ευρώπη της ύφεσης κλωτσάνε περιουσίες στο χορτάρι -Μεταγραφές 3,7 δισ. το 2013 στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - iefimerida.gr

Στην Ευρώπη της ύφεσης κλωτσάνε περιουσίες στο χορτάρι -Μεταγραφές 3,7 δισ. το 2013 στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Στην Ευρώπη της ύφεσης κλωτσάνε περιουσίες στο χορτάρι -Μεταγραφές 3
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Εκεί όπου δεν υπάρχει οικονομική κρίση, εξαθλίωση και πείνα παρά μόνο λάμψη και πλούτος. Ο κόσμος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, εκεί όπου κάποιοι... κλωτσάνε περιουσίες πάνω στο χορτάρι των γηπέδων. Μέσα στο 2013 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν για τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων παγκοσμίως, σύμφωνα με τη FIFA.

Οσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό το νούμερο, κρύβει ένα ακόμη πιο σοκαριστικό στοιχείο. Το ποσό- που αφορά τις μετακινήσεις 12.309 διεθνών παικτών- αυξήθηκε κατά 41% σε σύγκριση με το 2012, τη στιγμή που ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που άλλαξαν σύλλογο ανέβηκαν μόνο κατά 4%.

Στην Premier League μόνο- κυρίως χάρη στη «χρυσή» συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα χάρη στην οποία 20 ομάδες πήραν μερίδιο από 4,7 δισ. δολάρια- ξοδεύτηκαν 913 εκατομμύρια για μεταγραφές την περασμένη χρονιά. Περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλο πρωτάθλημα, ενώ το ποσό αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με το CNN.

Τα χρήματα βγαίνουν κατά κύριο λόγο από αγγλικά ταμεία, αλλά καταλήγουν κυρίως σε βραζιλιάνικες τσέπες. Για μία ακόμη χρονιά από εκεί προέρχονται οι περισσότεροι παίκτες που πήραν μεταγραφή- συγκεκριμένα 1.402 ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ