Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τακτική εκδίκησης των... πρώην - iefimerida.gr

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τακτική εκδίκησης των... πρώην

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eίναι άραγε το «σεξ της εκδίκησης», ο καλύτερος τρόπος για να εκδκηθεί κάποιος τον/την πρώην του; Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μιζούρι θέλησαν να απαντήσουν και σε αυτό το καίριο ερώτημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη «Σεξ από Εκδίκηση: Σεξουαλικά Κίνητρα και Συμπεριφορές έπειτα από το Χωρισμό» που συντάχθηκε κατόπιν έρευνας σε φοιτητές, το 35% αυτών είχαν επιλέξει το λεγόμενο σεξ εκδίκησης ή rebound sex, μέσα στις τέσσερις εβδομάδες μετά το χωρισμό.

Οσο για το ποιοι είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν το σεξ της εκδίκησης; Βάσεις της ίδιας έρευνας όσοι είχαν χωρίσει μετά από πολλά χρόνια σχέσης ή αυτοί που είχαν δεχθεί απόρριψη, δηλαδή δεν επέλεξαν οι ίδιοι να χωρίσουν.

Πάντως, οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτού του είδους το σεξ δεν αποδεικνύεται πάντα ευεργετικό: «Για ορισμένα άτομα, το σεξ με νέο σύντροφο θεωρείται υγιές και απαραίτητο για να προχωρήσουν στη ζωή τους. Ωστόσο, τα άτομα που ακολούθησαν αυτήν την τακτική συνέχισαν να κάνουν σεξ με διαφορετικούς συντρόφους ακόμη και οκτώ μήνες μετά το χωρισμό. Αυτό δείχνει ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά δε βοηθά να ξεπεραστεί ο χωρισμός.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χωρισμός σεξ εκδίκηση σεξ εκδίκησης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ