Η Google μοιράζει 2 εκ. ευρώ και προκαλεί τους χάκερς να δοκιμάσουν την... άμυνα του νέου της λογισμικού - iefimerida.gr

Η Google μοιράζει 2 εκ. ευρώ και προκαλεί τους χάκερς να δοκιμάσουν την... άμυνα του νέου της λογισμικού

Η Google μοιράζει 2 εκ. ευρώ και προκαλεί τους χάκερς να δοκιμάσουν την... άμυνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καλύτερος τρόπος να νικήσεις τους εχθρούς σου είναι να τους κάνεις σύμμαχους. Αυτή πρέπει να είναι η νέα, διπλωματική πολιτική της Google, που για άλλη μια φορά διοργανώνει διαγωνισμό και μοιράζει εκατομμύρια με στόχο να τεστάρει το καινούργιο της λογισμικό σύστημα. Οπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία, θα διαθέσει συνολικά έπαθλα αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ σε όσους καταφέρουν να «παραβιάσουν» την ασφάλεια του καινούργιου Chrome OS.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που θα λαμβάνει όποιος καταφέρει απλά να σπάσει το σύστημα ασφαλείας του λογισμικού ανέρχεται στα 110.000 δολάρια. Αν όμως μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο του Chrome OS και μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή, τότε θα εισπράξει μεγαλύτερα ποσά από την γνωστή εταιρία.

Ο φετινός διαγωνισμός της Google θα διαφέρει από τους προηγούμενους μόνο σε ένα σημείο. Αυτή τη φορά οι χάκερς θα μπορούν να επιλέξουν τον επεξεργαστή με τον οποίο θα επιχειρήσουν να σπάσουν το σύστημα ασφαλείας της Google. Οι επεξεργαστές που μπορούν να ενσωματωθούν στους υπολογιστές των διαγωνιζόμενων θα είναι είτε ARM είτε Intel.

Η εκδήλωση της Google θα γίνει φέτος στις 12 Μαρτίου στο Βανκούβερ του Καναδά. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν. Οποιος ενδιαφέρεται να πάρει μέρος και να διεκδικήσει κάποιο από τα μεγάλα βραβεία της αμερικανικής εταιρίας, μπορεί να διαβάσει τους κανόνες του διαγωνισμού εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ