Οδοιπορικό στο πολύχρωμο Μαρόκο -Η παράδοση των χρωμάτων που ξεκίνησε το 1930 και κρατάει μέχρι σήμερα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οδοιπορικό στο πολύχρωμο Μαρόκο -Η παράδοση των χρωμάτων που ξεκίνησε το 1930 και κρατάει μέχρι σήμερα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν κάποιος πάει να περιγράψει το Μαρόκο, το μυαλό του κατακλύζεται από ένα μεθυστικό κοκτέιλ από χρώματα, γεύσεις, μελωδίες και μυρωδιές.

Πρόκειται για έναν εξωτικό προορισμό που συνδυάζει την απόλυτη χλιδή, με την απεραντοσύνη της φύσης σε μια βόλτα στην έρημο.

Το arttravel.gr, προσφέρει μια συγκλονιστική ξενάγηση στη μικρή πόλη Chefchaouen, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μαρόκο κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η πόλη φημίζεται για το μπλε χρώμα που υπάρχει όχι μόνο στους τοίχους των σπιτιών αλλά οπουδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, από τα σοκάκια, τα καταστήματα και τις αυλές μέχρι τις πόρτες και τις γλάστρες. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε από τους Εβραίους πρόσφυγες το 1930 και διατηρείται ως σήμερα.

Αΐτ-Μπεν-Χαντού

Η οχυρωμένη πόλη (ksar) πάνω στον δρόμο των καραβανιών μεταξύ της ερήμου Σαχάρα και του Μαρακές αποτελεί εξαιρετικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μένουν σε ένα μοντέρνο χωριό στην άλλη πλευρά του ποταμού, λίγες οικογένειες όμως εξακολουθούν να μένουν σ'αυτή. Έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό σε πολλές ταινίες όπως ο Λόρενς της Αραβίας, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ο Μονομάχος και Αλέξανδρος.

Το παζάρι της Chefchaouen
Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στα καλούδια που υπάρχουν στα μαγαζάκια που κρύβονται στα στενά της πόλης. Μη χάσετε τα μάλλινα χειροποίητα ρούχα ενώ αποφύγετε τα δερμάτινα που δεν φτιάχνονται εδώ αλλά στην πόλη Fes και γι'αυτό είναι πιο ακριβά.

Σαχάρα
Κανένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν είναι πλήρες αν δεν εξερευνήσετε την έρημο στην πλάτη μιας καμήλας ή αν δεν κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια.

Ο κήπος Majorelle στο Μαρακές

Ο πελώριος κήπος στομοιάζει με πολύχρωμο έργο τέχνης που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο Jacques Majorelle στις δεκαετίες του '20 και του '30, όταν το Μαρόκο αποτελούσε προτεκτοράτο της Γαλλίας. Το μπλε είναι το κυρίαρχο χρώμα στον κήπο που άνοιξε για το κοινό το 1947 ενώ από το 1980 ανήκε στον Yves Saint-Laurent και τον σύντροφο και συνεργάτη του, Pierre Bergé. Μετά το θάνατό του Yves Saint-Laurent το 2008, το σώμα του αποτεφρώθηκε κι οι στάχτες του σκορπίστηκαν στον κήπο. Στο κήπο Majorelle στεγάζεται και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μαρακές και περιλαμβάνει από βορειοαφρικανικά υφάσματα, κεραμικά και κοσμήματα, μέχρι προσωπικά αντικείμενα του Yves Saint-Laurent.

Το θρυλικό La Mamounia

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο ανακαινίστηκε με την υπογραφή του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή Jacques Garcia σε ένα σκηνικό όπου η μαροκινή αρχιτεκτονική με τα γεωμετρικά μωσαϊκά zellij και τις σκαλιστές ξύλινες επιφάνειες συναντά τη σύγχρονη πολυτέλεια. Κορυφαίο και το spa του (www.mamounia.com).Πηγή: arttravel.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρόκο οδοιπορικό πολύχρωμη πόλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ