Παρηγοριά στον άρρωστο -Μικρότερες αλλά πιο γρήγορα οι συντάξεις - iefimerida.gr

Παρηγοριά στον άρρωστο -Μικρότερες αλλά πιο γρήγορα οι συντάξεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Πιο μικρές μεν, πιο γρήγορες δε». Αυτό θα μπορούσε να είναι το... σλόγκαν του υπουργείου Οικονομικών για να διαφημίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης των νέων συντάξεων στο Δημόσιο, με την εισαγωγή και του θεσμού της προκαταβολής, που καταβάλλεται σε 13.637 υπαλλήλους.Πότε για ποιος γίνεται η απονομή της σύνταξης

Με βάση τα νεώτερα στοιχεία του ΓΛΚ, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί:

Την ίδια ώρα συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων, αξιοποιώντας τα στοιχεία της απογραφής που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Με βάση τα στοιχεία της εν λόγω διαδικασίας, μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2014:

Ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών έχει ανακτηθεί το ποσό των 29,9 εκατ. ευρώ με τους παρακάτω τρόπους:

Για το υπόλοιπο ποσό των 12,9 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και η παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την διαδικασία της καταγραφής ανέρχεται σε 989.604 ευρώ ανά μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συντάξεις δημόσιο συνταξιουχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ