Οι πειρατές, αφού έκαναν πλιάτσικο στο ελληνικών συμφερόντων πλοίο Kerala, το εγκατέλειψαν - iefimerida.gr

Οι πειρατές, αφού έκαναν πλιάτσικο στο ελληνικών συμφερόντων πλοίο Kerala, το εγκατέλειψαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου MT Kerala, το οποίο είχε εξαφανιστεί ενώ έπλεε ανοικτά της Ανγκόλας, την 18η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι πειρατές κατέλαβαν το σκάφος και έκλεψαν ένα μεγάλο μέρος του φορτίου του.Η Dynacom Tankers Management Ltd., ιδιοκτήτρια του MT Kerala υπό σημαία Λιβερίας με χωρητικότητα 75.000 τόνων, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να έλθει σε επαφή με το πλήρωμα του σκάφους, το οποίο ανέφερε πως οι πειρατές το εγκατέλειψαν.

«Πειρατές κατέλαβαν το σκάφος στα ανοικτά της Ανγκόλας και έκλεψαν μια μεγάλη ποσότητα του φορτίου μεταφέροντάς το από πλοίο σε πλοίο. Οι πειρατές έχουν πλέον αποβιβαστεί από το MT Kerala» ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι επιθέσεις πειρατών αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο το 2013 στα ανοιχτά της Δυτικής Αφρικής. Εάν επιβεβαιωθεί ότι έγινε πειρατεία στα ανοιχτά της Ανγκόλας, μιας χώρας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στην Μαύρη Ήπειρο μετά τη Νιγηρία, θα πρόκειται για το νοτιότερο σημείο όπου έχει καταγραφεί τέτοια επίθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πειρατές πλιάτσικο Φορτηγό πλοίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ