Η κρίση έκανε τους νέους μαμάκιδες -Ενας στους δύο έως 34 ετών ζει στο πατρικό του - iefimerida.gr

Η κρίση έκανε τους νέους μαμάκιδες -Ενας στους δύο έως 34 ετών ζει στο πατρικό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρίτη στη λίστα με τις χώρες της Ευρώπης που τα παιδιά εξακολουθούν να μένουν με τους γονείς τους και μετά τα 30 φιγουράρει η Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους στην Ευρώπη με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι νέοι ηλικίας 20 με 34 ετών είτε να παρατείνουν την παραμονή τους στην πατρική εστία είτε να επιστρέφουν σε αυτή ύστερα από ένα... διάλειμμα ανεξαρτησίας.

Οσον αφορά στην Ελλάδα η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 51,6% των νέων μεταξύ 20 και 34 να συνεχίζουν να μένουν στο πατρικό τους. Στην πρώτη θέση των... μαμάκιδων (από ανάγκη) οι Σλοβάκοι ενώ στην τελευταία θέση η Δανία όπου μόλις το 1,8% επιλέγει να ζει με τους γονείς του.

Η κρίση έκανε τους νέους μαμάκιδες -Ενας στους δύο έως 34 ετών ζει στο πατρικό του  | iefimerida.gr 0

Η κρίση έκανε τους νέους μαμάκιδες -Ενας στους δύο έως 34 ετών ζει στο πατρικό του  | iefimerida.gr 1

Οσον αφορά το ποιοι συνηθίζουν να μένουν με τους γονείς τους τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αγόρια δείχνουν να βολεύονται στο πατρικό τους σπίτι -με όποια άνεση μπορεί να τους προσφέρει κάτι τέτοιο, ενώ τα κορίτσια εμφανίζονται πιο ανεξάρτητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ένα 39,4% των νέων γυναικών (από 18 έως 34 ετών( επιλέγει να ζει με τους γονείς του σε αντίθεση με τους άνδρες στους οποίους το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 51%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Άνεργοι ευρώπη νέοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ