Οι ΗΠΑ τρέμουν για την ασφάλεια των αθλητών τους στο Σότσι -Χωρίς στολή οι βόλτες στην πόλη - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ τρέμουν για την ασφάλεια των αθλητών τους στο Σότσι -Χωρίς στολή οι βόλτες στην πόλη

Οι ΗΠΑ τρέμουν για την ασφάλεια των αθλητών τους στο Σότσι -Χωρίς στολή οι βόλτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραδοσιακά η αποστολή των ΗΠΑ είναι εκείνη που λαμβάνει τα μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων. Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία όμως και ο έντονος φόβος για νέα «χτυπήματα» στο Σότσι έχουν σημάνει συναγερμό ανάμεσα στους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο φόβος για την ασφάλεια των Αμερικανών αθλητών είναι τέτοιος, που η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ τους προειδοποίησε ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο αν κυκλοφορούν φορώντας την εμφάνιση της εθνικής ομάδας.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους αθλητές να μην φορούν τα χρώματα της ομάδας εκτός των διαπιστευμένων περιοχών, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να θέσει την προσωπική σας ασφάλεια σε μεγαλύτερο κίνδυνο», ανέφερε μήνυμα της Επιτροπής προς τα μέλη της ομάδας, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε στο CNN πως «αν είναι κάποιος Αμερικανός αθλητής δεν θέλει να το διαφημίζει εκτός των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων». Η προειδοποίηση αυτή ήρθε ύστερα από αναφορές πως οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται πως ήδη να έχουν περάσει τους ελέγχους και να βρίσκονται στο Σότσι τρεις γυναίκες που πιθανόν να κάνουν αποστολές αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ