Αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο -Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με έξι νεκρούς - iefimerida.gr

Αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο -Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με έξι νεκρούς

Αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο -Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με έξι νεκρούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες άφησαν πίσω τους τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις, που συγκλόνισαν το Κάιρο. Στόχος της πιο ισχυρής ήταν τα κεντρικά γραφεία της αιγυπτιακής αστυνομίας.

Οι φρουροί ασφαλείας προσπάθησαν να σταματήσουν έναν βομβιστική αυτοκτονίας, ανοίγοντας πυρ εναντίον του άνδρα που προσπαθούσε να οδηγήσει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Κάιρο. Δεν κατάφεραν να αποτρέψουν όμως την έκρηξη, που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό 70 ακόμη, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Την ευθύνη ανέλαβε οργάνωση που έχει δηλώσει ότι έμπνευσή της αποτελεί η Αλ-Κάιντα.

«Η έκρηξη ήταν ενάντια στην καταπιεστικές και άπιστες δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Ανσάρ Μπείτ αλ-Μακντές, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές ακόμα επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας, από τον περασμένο Ιούλιο.

Λίγες ώρες αργότερα, μία βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στην περιοχή Ντόκι του Καΐρου, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και 14 ακόμα να τραυματιστούν. Τρίτη βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αστυνομικό τμήμα κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. Η τέταρτη βόμβα εξερράγη κοντά σε κινηματογράφο στην περιοχή Χάραμ, νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας επτά ακόμα. Μάλιστα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, λίγο αργότερα η αστυνομία κατάφερε να εξουδετερώσει μία ακόμη βόμβα στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ