Αφαίρεσαν από σχολείο τοιχογραφία που απεικόνιζε ένα χαμογελαστό ...αιδοίο [εικόνα] - iefimerida.gr

Αφαίρεσαν από σχολείο τοιχογραφία που απεικόνιζε ένα χαμογελαστό ...αιδοίο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχολείο στη Σουηδία πρωτοστάτησε στην τέχνη φιλοξενώντας μια τοιχογραφία που απεικόνιζε ένα χαμογελαστό αιδοίο, ένα έργο διάσημης εκκεντρικής δημιουργού. «Το χαμογελαστό αιδοίο» πλέον, γράφει η Independent έπαψε να σκορπά ...χαμόγελα καθώς η συγκεκριμένη τοιχογραφία κρίθηκε ως ακατάλληλη γι αυτό και αφαιρέθηκε.

Οι τοπικές αρχές έκριναν το έργο της Σουηδέζας ως ακατάλληλο για τους 13χρονους μαθητές, εντούτοις η διευθύντρια του σχολείου στο Nykoping της Σουηδίας, Harke Steenbergen, θαυμάζει τόσο την τοιχογραφία όσο και «το μήνυμα της»: «Βλέπω πολλά παιδαγωγικά πλεονεκτήματα να έχει η τέχνη της», δήλωσε στην εφημερίδα Goteborgs-Posten.Ο πολιτικός Conny Jackobsson υποστήριξε επίσης τη ζωγραφική της Falkholt: «Θα πρέπει να λογοκρίνουμε το έργο μόνο και μόνο επειδή απεικονίζει γυναικεία γεννητικά όργανα; Ίσως πιστεύουν οι μαθητές ότι αυτό είναι αρκετά cool το να φοιτούν δηλαδή σε ένα σχολείο που τολμά», είπε.

Αφαίρεσαν από σχολείο τοιχογραφία που απεικόνιζε ένα χαμογελαστό ...αιδοίο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Οι φίλοι της καλλιτέχνιδας πάντως έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook στην οποία δημοσιεύουν μηνύματά συμπαράστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχολείο Σουηδία τοιχογραφία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ