Ουκρανία: Συμμετείχαν σε διαδήλωση και η κυβέρνηση τους έστειλε μήνυμα ότι ξέρει που βρίσκονται -Το SMS της παρακολούθησης - iefimerida.gr

Ουκρανία: Συμμετείχαν σε διαδήλωση και η κυβέρνηση τους έστειλε μήνυμα ότι ξέρει που βρίσκονται -Το SMS της παρακολούθησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον Δεκέμβριο και έπειτα, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει γίνει το κέντρο πολλών και μεγάλων διαδηλώσεων λόγω της απόφασης της Ουκρανικής Κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες υπογραφής εμπορικής συμφωνίας συνεργασίας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και του μετέπειτα νόμου που απαγορεύει στις διαδηλώσεις την χρήση κουκούλας.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με περισσότερους από 100.000 Ουκρανούς να διαδηλώνουν στις κεντρικές πλατείες της πόλης κι έξω από το Κοινοβούλιο στο Κίεβο.

Ωστόσο η ουκρανική κυβέρνηση σκέφτηκε έναν παράδοξο τρόπο να κατευνάσει τις συγκρούσεις με την αστυνομία, καθώς εκτός από τα δακρυγόνα, τα γκλομπ και τις λαστιένιες σφαίρες, χρησιμοποίησε και την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τους New York Times, πολλοί διαδηλωτές που βρέθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο έλαβαν μαζικά το εξής SMS στο κινητό τους: «Αγαπητέ συνδρομητή, έχεις καταγραφεί ως συμμετέχοντας σε μαζική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης».

Όπως αναφέρει το digitallife.gr, καμία από της τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν φαίνεται να έδωσε πρόσβαση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας για να κάνει κάτι τέτοιο. Πράγμα που σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει τον τρόπο να κάνει bypass τα συστήματά τους χρησιμοποιώντας τα περίφημα location metadata που τόσο προσπαθούν να υποτιμήσουν οι εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές και λειτουργικά, αλλά και η NSA. Και στόχος της Ουκρανικής Κυβέρνησης είναι προφανώς να φοβίσει τους διαδηλωτές αποδεικνύοντάς τους ότι τους παρακολουθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ