Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε να το δημιουργήσουμε τρόπους που θα κάνουν την καρδία σας να σταματήσει. Από υψηλής τεχνολογίας πλατφόρμες σκαρφαλωμένες επισφαλώς πάνω από τα χείλη γκρεμών, μέχρι προεξοχές ουρανοξυστών περισσότερα από χίλια μέτρα πάνω από έδαφος, μέχρι τις εκτεθειμένες κορυφές πύργων επικοινωνιών εκατοντάδες μέτρα ψηλά.

Εδώ είναι οι οκτώ από τις πιο τρομακτικές πλατφόρμες στον κόσμο:

1. Grand Canyon Skywalk

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μια βόλτα πάνω από το χείλος του Grand Canyon σε ένα γυάλινο διάδρομο δεν είναι για αυτούς που έχουν αδύναμο στομάχι. Αν ήταν να πέσετε από εκεί, η πρώτη σας αναπήδηση θα ήταν κάπου στα 500 με 800 πόδια (152 - 244 μέτρα). Ο πεταλοειδής διάδρομος επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν περίπου 70 πόδια (21 μέτρα) πέρα από το χείλος του φαραγγιού.

2. The Ledge, Skydeck Chicago

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μια συγκλονιστική θέα του κέντρου της πόλης του Σικάγο, της λίμνης Μίσιγκαν, και πάνω από 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) γύρω περιοχής φαίνονται από τα τέσσερα γυάλινα μπαλκόνια που προεξέχουν από τον 103ο όροφο του Wills Tower (πρώην Sears Tower) 1.353 πόδια (412 μέτρα) πάνω από το έδαφος. Αν έχει και τον κατάλληλο καιρό, μπορείτε να δείτε και τις τέσσερις πολιτείες - Ιλινόις Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, και Ιντιάνα. Αλλά η καλύτερη θέα για να πάει να δεί κανείς είναι στο ηλιοβασίλεμα, όταν τα φώτα της πόλης είναι μόλις αρχίσουν να λαμπυρίζουν, σαν ένας μεγάλος αστερισμός που εξαπλώνεται κάτω από τα πόδια σας. Εάν έχετε την δύναμη, μπορείτε να οργανώσετε ένα πριβέ πρωινό ή δείπνο σε τραπέζια που έχουν τοποθετηθεί σε αυτό το γυάλινο δάπεδο ή ακόμα και να οργανώσετε ένα γάμο.

3. Titlis Cliff Walk

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Θεωρείτε ως η μεγαλύτερη και πιο τρομακτική γέφυρα της Ευρώπης. Το στενό μονοπάτι (μόλις 91 εκατοστά σε πλάτος) στις Ελβετικές Άλπεις, καλύπτει έναν κρυσταλλικό άβυσσο πάνω από 1.500 πόδια (457 μέτρα) βαθιά. Η γέφυρα χτίστηκε από μια ελβετική εταιρεία τελεφερίκ για τον εορτασμό της 100ης επετείου από την έναρξη του Engelberg-Gerschnialp το 1913. 4. Πλατφόρμα στο Iguazu Falls, στην Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι πανέμορφοι αυτοί χείμαρροι είναι ψηλά στη λίστα, αφού και δεν υπάρχει κάτι πιο καταρρακτώδεις από τα Iguazu Falls, μια σειρά από 270 ορμητικούς καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού Iguazu στα σύνορα της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Είναι ένας αιωρούμενος διάδρομος πάνω από νερά που ξεχύνονται βίαια και πέφτουν πάνω από 250 μ. Η πτώση δίνει μια αίσθηση ζαλάδας και φρίκης αφού το μόνο που φαντάζεστε είναι το τι θα μπορούσε να γίνει αν πέφτατε εσείς οι ίδιοι.

5. Skywalk στο Auckland

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Κάνοντας μια βόλτα κατά μήκος ενός μονοπατιού με περίπου 4 πόδια (1,2 μέτρα) πλάτος, δεν φαίνεται να προσφέρει και καμία πρόκληση ή συγκίνηση, έτσι και αλλιώς, πότε ήταν η τελευταία φορά χάσατε την ισορροπία σας και πέσατε κάτω ενώ προσπαθούσατε να περπατήσετε στην μέση ενός πεζοδρομίου; Βάλτε τώρα το ίδιο πεζοδρόμιο στα 632 πόδια (193 μέτρα) πάνω από τους δρόμους του Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία, στην κορυφή του παρατηρητηρίου της πόλης στον πύργο τηλεπικοινωνιών, και ξαφνικά το πλάτος σας φαίνεται ως δοκός ισορροπίας γυμναστικής. Οι επισκέπτες είναι πάντα δεμένοι για ασφάλεια και έχουν την υποχρέωση να φορούν ειδικές φόρμες για να είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν θα πέσει έξω από τις τσέπες τους και τραυματίσει κανέναν κάτω. Η βόλτα κατά μήκος του διαδρόμου λέγεται ότι είναι πιο τρομακτική από το άλμα, γιατί όταν είστε εκεί έξω, και εκτίθεστε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η συγκίνηση του ύψους έχει μια καλύτερη ευκαιρία να παίξει με το μυαλό σας.

6. Aurland Lookout

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Οι τρομακτικές πλατφόρμες δεν χρειάζεται να είναι πάντα με σκληρές γωνίες, γυαλί και ατσάλι. Οι Νορβηγοί αρχιτέκτονες Tommie Wilhelmsen και Todd Saunders σχεδίασαν μια κομψή και θαυμάσια πλατφόρμα με κλασικό σκανδιναβικό ξύλο και κομψές καμπύλες γραμμές. Έχει θέα το μαγευτικό Aurland Fjord της δυτικής Νορβηγίας από ύψος 2.000 ποδιών (610 μέτρα). Καθώς πλησιάζετε στο τέλος του ομαλού ξύλινου διάδρομου, βυθίζεται προς τα κάτω μπροστά σας σαν μια θανάσιμη περιπέτεια.

7. Dachstein Skywalk

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Επίσης γνωστό και ως «η σκάλα προς την ανυπαρξία,» αυτή η πλατφόρμα στα 9.000 πόδια (2.743 μέτρα) πάνω στις αυστριακές Άλπεις άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο. Για να φτάσετε εκεί θα πάρετε το τελεφερίκ, στη συνέχεια, να προχωρήσετε κατά μήκος μιας στενής κρεμαστής γέφυρας που εκτείνεται σε μια άβυσσο 1.300 πόδια (396 μέτρα) βαθιά, και, τέλος, κατεβαίνετε 14 μέτρα κάτω από τον γκρεμό Hunerkogel σε μια γυαλίνη πλατφόρμα με πανοραμική θέα τις Άλπεις που εκτείνεται ως την Σλοβενία.

8. Step into the Void, Γαλλικές Άλπεις

Τα 8 πιο ασφαλή τρομακτικά μέρη του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η πλατφόρμα αυτή άνοιξε τον περασμένο μήνα σε βεράντα των 12.650 ποδιών (3.856 μέτρων) στο Aiguille du Midi στις γαλλικές Άλπεις, κοντά στο Chamonix. Σας επιτρέπει να περπατήσετε σε έναν ασφαλή, πενταμερο γυάλινο κύβο που εκτείνεται πέρα από την άκρη, με τίποτα κάτω από τα πόδια σας, παρα μόνο ένα γυάλινο πάτωμα και σχεδόν 3.400 πόδια (1.036 μέτρα) βουνίσιο αέρα. Η μεγαλειώδη θέα του Mont-Blanc και του Chamonix θα σας αφήσει άφωνους.

Πηγή: National Geographic

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ