Tο Toyota RAV4 που δημιούργησε την κατηγορία των SUV έκλεισε τα 20 - iefimerida.gr

Tο Toyota RAV4 που δημιούργησε την κατηγορία των SUV έκλεισε τα 20

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν κάποια, λίγα ομολογουμένως, μοντέλα που είναι πρωτοποριακά και με την εμφάνισή τους άλλαξαν τα δεδομένα στην κατηγορία στην οποία ανήκουν. Το Toyota RAV4 λοιπόν, χωρίς καμία αμφιβολία, ανήκει σε αυτό το κλειστό κλαμπ αυτοκινήτων, καθώς το 1994 που παρουσιάστηκε ήταν το πρώτο SUV, αυτό που δημιούργησε την κλάση και την εξέλιξε σε κάτι διαφορετικό από τα συμβατικά μέχρι τότε τζιπ.

Το RAV4 της 1ης γενιάς –το RAV4 σημαίνει Recreational Active Vehicle with 4 Wheel Drive- έμοιαζε με τζιπ καθότι υπερυψωμένο, αλλά δεν ήταν σαν αυτά που ξέραμε τότε, μιας και δεν είχε καν κοντές σχέσεις. Παράλληλα οδηγικά ήταν πιο κοντά στα συμβατικά επιβατικά παρά στα τετρακίνητα εργαλεία, αισθητικά ήταν διαφορετικό σε σχέση με οτιδήποτε κυκλοφορούσε τότε στους δρόμους, ενώ ο κινητήρας του ήταν ένας 2.000 κυβικών με 129 ίππους.

Το αρχέτυπο RAV4 ξεκίνησε ως 3θυρο και με μήκος ούτε καν 3,70 μέτρων, όσο ένα σύγχρονο μίνι δηλαδή, ήταν ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη. Στην πορεία απέκτησε και μια πιο οικογενειακή 5θυρη εκδοχή, ενώ από τότε και σε αυτά τα 20 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχει συμπληρώσει αισίως 4 γενιές, ακολουθώντας τις επιταγές και τις ανάγκες της κάθε εποχής.

Tο Toyota RAV4 που δημιούργησε την κατηγορία των SUV έκλεισε τα 20 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Toyota Rav
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ