Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες]

Αυτή είναι η καυτή Βρετανίδα βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πανέμορφη και εντυπωσιακή Ιρλανδή Τζένα Μακ Κόρκελ έχει περάσει την καριέρα της χορεύοντας κυριολεκτικά στην κόψη της λεπίδας. Αφού στις λεπίδες στα παγοπέδιλα της οφείλεται η φήμη και η τεράστια επιτυχία της.

Η Μακ Κόρκελ έχει στο ιστορικό της μία πραγματικά λαμπρή καριέρα: Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του ετήσιου διαγωνισμού καλλιτεχνικού πατινάζ Ondrej Nepela Memorial το 2012, είναι επί 11 χρόνια πρωταθλήτρια στο Βρετανικό καλλιτεχνικό πατινάζ και το 2010 σε Ολυμπιακό επίπεδο.

Μιλώντας στο CNN η ίδια, μιλάει για τις δυσκολίες του αθλήματος και το πώς ξεκίνησε εκείνη με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Οπως αναφέρει «είναι τρελό το πώς εξελίσσεται το άθλημα με το πέρασμα των χρόνων. Κάθε φορά θα βλέπουμε πολύ περισσότερους τραυματισμούς και πολύ περισσότερα ατυχήματα με τα περίπλοκα πράγματα που ωθούμε το σώμα μας να κάνει. Απογειωνόμαστε, πηδάμε στο ένα πόδι, γυρνάμε τρεις φορές στον αέρα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και όλα αυτά σε τέλεια ευθεία για να βεβαιωθούμε ότι θα προσγειωθούμε στο σωστό πόδι. Αλλά δεν είναι καν το πόδι. Συχνά προσγειωνόμαστε μόλις στη μύτη του παγοπέδιλου» εξηγεί.

Οσο για την πρώτη της φορά στο παγοδρόμιο, η ίδια αναφέρει ότι οι γονείς της είδαν σε μία εφημερίδα ένα κοριτσάκι με παγοπέδιλα που κρατούσε ένα τρόπαιο. Τότε με πήγαν για πρώτη φορά να μάθω κι εγώ πατινάζ και απο τότε δε σταμάτησα ποτέ μου.

Η Μακ Κόρκελ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Βανκούβερ το 2010 και όπως λέει, οι αναμνήσεις θα διαρκέσουν μια ζωή, όπως και η απογοητευτική 29η θέση που έλαβε τότε. «Ηταν μια καταπληκτική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Περπατώντας έξω στην τελετή έναρξης, η αίσθηση ήταν απλά συγκλονιστική. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί ποτέ να πάρει απο μένα. Δεν έχει σημασία ποια ήταν τα αποτελέσματα, τα πάντα ήταν αυτές τις αναμνήσεις.»

Οσο για την αποτυχία της εκείνη τη μέρα αναφέρει «στο Βανκούβερ, δεν ήμουν σε φόρμα. Ηταν ίσως η χειρότερη επίδοση μου στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και δεν έχω καμία εξήγηση ως προς το γιατί. Ηταν απλά μία από εκείνες τις ημέρες. Απλώς δεν μου βγήκε, αλλά τώρα είμαι σε καλύτερη ψυχική κατάσταση από τότε και ελπίζω ότι όλα θα είναι εντάξει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για Σότσι τώρα και ανυπομονώ»

Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Αυτή είναι η καυτή Ιρλανδή βασίλισσα του πάγου: Βάζει «φωτιά» στο καλλιτεχνικό πατινάζ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ