Ψάχνουν παντού για τον Ξηρό: Τρεις συλλήψεις -Σε ποιες περιοχές εστιάζονται οι έρευνες - iefimerida.gr

Ψάχνουν παντού για τον Ξηρό: Τρεις συλλήψεις -Σε ποιες περιοχές εστιάζονται οι έρευνες

Ψάχνουν παντού για τον Ξηρό: Τρεις συλλήψεις -Σε ποιες περιοχές εστιάζονται οι έ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη είναι ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με την υποστήριξη αστυνομικών κι από άλλες διευθύνσεις για τον εντοπισμό του καταζητούμενου μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού. Σε έρευνες που έγιναν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν τρία άτομα ενώ αναζητείται ακόμα ένα.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο Λεκανοπέδιο εκτείνεται από τα Εξάρχεια και τον Κολωνό, μέχρι τους Αμπελόκηπους και τα Ιλίσια. Στόχος να βρεθεί το κρησφύγετο του Ξηρού και να μην του δοθεί η δυνατότητα να οργανώσει και να εκτελέσει κάποιο πιθανό χτύπημα.

Ήδη στο πλαίσιο των ερευνών η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε τρεις συλλήψεις - μία στη Θεσσαλονίκη όπου έγιναν έρευνες σε έξι σπίτια, και δύο στην Αθήνα όπου διενεργήθηκαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια. Ένα ακόμα άτομο αναζητείται.

Στα σπίτια που ερευνήθηκαν βρέθηκαν σπρέι πιπεριού, όπλο-στιλό με φυσίγγια, 11 κάλυκες και ένα φυσίγγι των 9mm, μεταλλική ράβδος, αντιασφυξιογόνος μάσκα, τρεις υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της ιταλικής οργάνωσης FAI και εντυπα.

Νωρίτερα κατά την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, στο αμφιθέατρο του μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας εμψύχωσε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, να συνεχίσουν πιο έντονα τις προσπάθειες τους για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας ειδικότερα, ενώ δεν παρέλειψε να υποογραμμίσει ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη των τρομοκρατών είναι συνολική ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο της Αντιτρομοκρατικής. «Κυνηγάμε τρομοκράτες, δεν είναι μόνο δουλειά της Αντιτρομοκρατικής, είναι και δική σας δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ