Ασύλληπτο: «Κενό ασφαλείας» στο Προεδρικό Μέγαρο -Γιατί δεν λειτουργεί καμία κάμερα ασφαλείας - iefimerida.gr

Ασύλληπτο: «Κενό ασφαλείας» στο Προεδρικό Μέγαρο -Γιατί δεν λειτουργεί καμία κάμερα ασφαλείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κενό ασφαλείας» στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε ένα από τα κτίρια που θεωρούνται από τα καλύτερα φυλασσόμενα στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτεται, δεν λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας.

Οπως σημειώνει το Star.gr, οι κάμερες του Προεδρικού Μεγάρου τοποθετήθηκαν το 1995 ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, με εντολή του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Εντολή που δόθηκε μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που ισχυρίζονταν ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους.

Ετσι, οι κάμερες ασφαλείας έμειναν σε αχρησία για 20 χρόνια, περίπου. Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό αποφασίστηκε ορισμένοι από τους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με το έργο της φύλαξης του Προεδρικού Μεγάρου να φύγουν από εκεί για να τους ρίξει η Αστυνομία στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Και έτσι, κάποιοι, θυμήθηκαν τις κάμερες, οι οποίες, όμως, όπως αποδείχθηκε στο... δοκιμαστικό τεστ δεν λειτουργούσαν.

Ετσι, πλέον, η αγορά νέας τεχνολογίας αποτελεί μονόδρομο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ