20 Ιανουαρίου: η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου -Πώς προκύπτει μέσα από ...μαθηματικές εξισώσεις - iefimerida.gr

20 Ιανουαρίου: η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου -Πώς προκύπτει μέσα από ...μαθηματικές εξισώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ο καιρός (W), το χρέος (d), ο χρόνος από τα Χριστούγεννα (T), o χρόνος από την ημέρα που δεν τηρήσαμε τις αποφάσεις για το νέο έτος (Q), τα χαμηλά επίπεδα στα προσωπικά κίνητρα (M) και η αίσθηση της ανάγκης να αναλάβουμε δράση (Na) συναρτώνται, τότε το αποτέλεσμα είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου.

Μπορεί να την έχετε ακούσει ως «Blue Monday» αλλά ελληνιστί ορίζεται ως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου και «πέφτει» κάθε Δευτέρα της τελευταίας ολόκληρης εβδομάδας του Ιανουαρίου.
Για φέτος δηλαδή...σήμερα 20 Ιανουαρίου. Η όλη ιδέα ξεκίνησε από μία δημοσίευση του Cliff Arnall, ενός δασκάλου στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, ένα παράπλευρο εκπαιδευτικό κέντρο που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.Ο Arnall διατύπωσε τον μαθηματικό τύπο [W+D-d]TQ / MNα αλλά οι φορείς του Πανεπιστημίου αρνήθηκαν την όποια σχέση με αυτό.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ιδέα θεωρείται ψευδοεπιστήμη και ο μαθηματικός αυτός τύπος έχει χλευαστεί από εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας ως μία απλή ανοησία.Παρόλα αυτά, ο Arnall, σύμφωνα με το clickatlife, επιμένει ότι αυτή η μέρα πέφτει τη Δευτέρα της τελευταίας ολόκληρης εβδομάδας του Ιανουαρίου, αφού την υπολόγισε λαμβάνοντας υπόψη διάφορους φορείς, όπως οι καιρικές συνθήκες, το επίπεδο του χρέους (η διαφορά μεταξύ ενός χρέους και της δυνατότητας αποπληρωμής του), ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα κ.λπ.

Οι νευροεπιστήμονες θεωρούν τον υπολογισμό αυτό μία κακή φάρσα, εμείς όμως από το 2005 (από τις 24 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) γιορτάζουμε την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου, μέχρι τον Ιούνιο όπου, πάλι σύμφωνα με τον κ. Arnall γιορτάζουμε την πιο...χαρούμενη ημέρα του κόσμου, η οποία φέτος υπολογίζεται περίπου στις 21-24 Ιουνίου.

Φυσικά και αυτή η ημέρα έχει ανάλογη εξίσωση (O + (N xS) + Cpm / T + He) αλλά υπομονή 6 μήνες, γιατί αυτό είναι άλλο θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατάθλιψη Ιανουάριος Blue Monday Cliff Arnall
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ