Το έντονο ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής προκάλεσε η νέα προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, Η οποία επικρίνει έντονα την στάση της Αριστεράς αλλά και του αντιεξουσιαστικού χώρου μετά την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές εξετάζουν και την ρήξη που έχει σημειωθεί μεταξύ των κρατούμενων αντιεξουσιαστών στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στην προκήρυξη τους, οι Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις εμφανίζονται ιδιαιτέρως επικριτικές κατά των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και των αντιεξουασιαστών, αναφέρει το Βήμα, το οποίο παραθέτει τμήμα της προκήρυξης τους:
«Δεν υπήρξε ένοπλη επαναστατική ενέργεια ίσως τα τελευταία είκοσι χρόνια που να μη λοιδορήθηκε τόσο πολύ από εκείνους από την Αριστερά, αλλά κυρίως από κάποιους αναρχικούς - αντιεξουσιαστές αυτή τη φορά - που μιλούσαν για "προβοκάτσιες", "σκοτεινά κέντρα" κ.τ.λ., αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να σπέρνουν την ηττοπάθεια, τη θυματοποίηση και να δίνουν χέρι βοηθείας στην προσπάθεια του κράτους να απομονώσει και να καταστείλει επαναστάτες που έχουν επιλέξει τον ένοπλο αγώνα. Με αυτή την έννοια μάς έκανε μεγάλη τιμή όλος αυτός ο συρφετός των "αγωνιστών" που ξεκινά από την επίσημη Αριστερά, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά κυρίως, αυτή τη φορά πλειοδότησαν - και αυτό έχει μεγάλη σημασία - σε έναν εμετικό οχετό κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές».
Οι διασπάσεις στην παλιά τρομοκρατία
Οπως αναφέρει το Βήμα, τέτοιες διασπάσεις έχουν συμβεί και στις παλαιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις και μάλιστα αιτία των συγκρούσεων και των προστριβών μεταξύ των τρομοκρατών ήταν η δημιουργία της 17 Νοέμβρη το 1974 από παλιά μέλη του ΕΛΑ τα οποία ήθελαν να προβούν σε ένοπλες επιθέσεις και όχι σε απλές βομβιστικές ενέργειας. Τα επόμενα χρόνια, ΕΛΑ και 17Ν ξανασυναντήθηκαν μόλις μια φορά, στην δολοφονία του απότακτου αστυνομικού Πέτρου Μπάμπαλη από την οργάνωση «Ιούνης 78».
Τα ρήγματα στην νέα τρομοκρατία
Την τελευταία πενταετία, φαίνεται πως έχουν υπάρξει αρκετές ταλαντώσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο καθώς, ιδιαίτερα μετά τον εμπρησμό της Marfin τον Μάιο του 2010 και τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων, σημειώθηκαν αρκετές ρήξεις.
Αλλο ένα ρήγμα φαίνεται πως σημειώθηκε και από τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος «τα έσπασε» με γνωστό αντιεξουσιαστή όσον αφορά τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στην δίκη του Επαναστικού Αγώνα. Ο αναρχικός έκανε λόγο για «μαζιώτικη αναξιοπρέπεια», με τον 42χρονο να απαντά πως «έχουμε συνηθίσει αντί να μας απαντάνε με πολιτικά επιχειρήματα να ρίχνουν λάσπη εναντίον μας, αφορισμούς και να λένε ψέματα», μιλώντας αμέσως μετά για «αναρχικούς μαϊντανούς "αλληλέγγυους"» και για «επίδειξη φιλοτομαρισμού και αντισυντροφικότητας».
Οι συγκρούσεις των φερόμενων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς
Μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις, ωστόσο, φαίνεται πως είναι αυτή που παρατηρείται μεταξύ των 20 κατηγορουμένων για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, αναφέρει το Βήμα, το οποίο επισημαίνει πως ορισμένοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι είναι άλλη μια «ένοπλη ομάδα», ενώ άλλοι κατηγορούν συγκεκριμένα φερόμενα ως μέλη των «Πυρήνων» για «μαφιόζικες συμπεριφορές» Οι συγκρούσεις αυτές οδήγησαν σε ξυλοδαρμούς κρατουμένων αντιεξουσιαστών από πρώην συντρόφους τους στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι ρήξεις του Νίκου Μαζιώτη αλλά και οι ξυλοδαρμοί στις τάξεις των «Πυρήνων» εκτιμάται ότι επαναδιαμορφώνουν τον χάρτη του εγχώριου αντάρτικου πόλης τους τελευταίους μήνες.