Τρελές πωλήσεις για τα iPhone και Android κινητά - iefimerida.gr

Τρελές πωλήσεις για τα iPhone και Android κινητά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Apple και η Samsung εκτόπισαν τη Nokia από την πρώτη θέση των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως, στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, έπειτα από 15 χρόνια «παντοκρατορίας» της φινλανδικής εταιρείας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Strategy Analytics.

Η Apple έκανε ρεκόρ πωλήσεων με 20.3 εκ. iPhone σε αυτό το τρίμηνο παρότι το iPhone 4 είναι ήδη ένα χρόνο στην αγορά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Samsung πούλησε 19 εκ. συσκευές με Android το ίδιο τρίμηνο, εκμεταλλευόμενη την τεράστια ζήτηση για τα δημοφιλή gadgets με το λειτουργικό της Google.

Ας σημειωθεί ότι η Nokia κυριαρχούσε στη συγκεκριμένη αγορά από το 1996 οπότε κυκλοφόρησε το πολύ πετυχημένο μοντέλο Communicator. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα προβλήματα στην φινλανδική εταιρεία με τις ξαφνικές αλλαγές στρατηγικής αλλά και ο αδυσώπητος ανταγωνισμός από την Apple και τη Samsung, με τα iPhone και τα κινητά Android αντίστοιχα, είχαν ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των πωλήσεων της Nokia.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ