Φτάσαμε τα 7 δισεκατομμύρια, θα γίνουμε 9,3 έως το 2050 - iefimerida.gr

Φτάσαμε τα 7 δισεκατομμύρια, θα γίνουμε 9,3 έως το 2050

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους εντός του τρέχοντος έτους και αυτό θα επηρεάσει τις αναπτυσσόμενες χώρες εξαντλώντας ακόμη περισσότερο του ήδη περιορισμένους τους πόρους, δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών και Δημογραφίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Μπλουμ.
Η παγκόσμια ανάπτυξη του πληθυσμού έχει λάβει δραματικές διαστάσεις. Το 1999 ο κάτοικοι της Γης υπολογίζονταν σε 6 δισ. Εως το 2050, περίπου 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα προστεθούν στο σύνολο των κατοίκων του πλανήτη, σχεδόν τόσοι όσος και ο συνολικός πληθυσμός της Γης έως το 1950.
Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπλουμ, στα επόμενα 40 χρόνια, σχεδόν το σύνολο της αναμενόμενης αύξησης του πληθυσμού (97%) των 2,3 δισ. θα είναι σημειωθεί σε υπανάπτυκτες περιοχές, με σχεδόν το ήμισυ (49%) στην Αφρική.
Ο πληθυσμός των περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών θα παραμείνει σταθερός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ