Ετοιμάζουν πεντάστερα νοσοκομεία -Θα αξιολογούνται σαν τα ξενοδοχεία - iefimerida.gr

Ετοιμάζουν πεντάστερα νοσοκομεία -Θα αξιολογούνται σαν τα ξενοδοχεία

Ετοιμάζουν πεντάστερα νοσοκομεία -Θα αξιολογούνται σαν τα ξενοδοχεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πρότυπα των ξενοδοχείων θα λειτουργούν και θα αξιολογούνται οι ιδιωτικές κλινικές που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ. Η αξιολόγηση τους και η μετέπειτα κατηγοριοποίηση τους θα γίνεται ανάλογα με τους πόντους που θα συγκεντρώνουν.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr η αξιολόγηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα αποτελέσει «οδηγό» για τα ποσά με τα οποία θα αποζημιώνονται οι ιδιωτικές κλινικές για τις παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η κατηγοριοποίηση θα γίνει με βάση

Ο διαχωρισμός των ιδιωτικών κλινικών ανάλογα με τη δυναμική τους εντάσσεται στις προσπάθειες για μείωση των εξόδων του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου πως μετά την αξιολόγηση θα αποζημιώνει με μικρότερα ποσά τις κλινικές με χαμηλότερη βαθμολογία. Από την κατηγοριοποίηση αναμένεται να βγουν αλώβητα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία ούτως ή άλλως κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος αναφορικά με την επισκεψιμότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Για τις κλινικές μικρότερης εμβέλειας ωστόσο εκτιμάται πως τα έσοδά τους θα περιοριστούν δραστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ