Γιατί πρέπει να μείνετε σε μια δουλειά που μισείτε -Το Business Insider εξηγεί - iefimerida.gr

Γιατί πρέπει να μείνετε σε μια δουλειά που μισείτε -Το Business Insider εξηγεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρα όταν κάποιος, στα φοιτητικά του χρόνια, φαντάζεται τον εαυτό του στο μέλλον, σκέφτεται πως βρίσκεται σε μια δουλειά που του αρέσει και αγαπάει. Μεγαλώνοντας, βέβαια, αντιλαμβάνεται πως αυτό δεν συμβαίνει και πολύ συχνά.

Σύμφωνα με το Business Insider, περίπου το 50 % των Αμερικανών εργαζομένων δεν ενδιαφέρονται για τις δουλειές τους, ενώ το 20% θέλει να παραιτηθεί. Αυτό μεταφράζεται σε 70 εκατομμύρια άτομα μόνο στις ΗΠΑ, που δεν αγαπούν αυτό που κάνουν, αλλά παρ' όλα αυτά δεν φεύγουν και σωστά πράττουν.

Πρώτα απ' όλα το να βλέπει ένας εργοδότης στο βιογραφικό σας ότι αλλάζετε συχνά εργασιακό περιβάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πέρα από αυτό, όμως, υπάρχουν και ορισμένα θετικά στο να μένεις σε μια δουλειά που δεν λατρεύεις ιδιαίτερα, αλλά προσπαθείς να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Αυτοί είναι οι τρεις σημαντικοί λογοι:

1. Μαθαίνετε καλύτερα τον εαυτό σας

Η παρόρμηση να το βάλετε στα πόδια για να μην πάτε σε μια δουλειά που δεν σας ευχαριστεί είναι πανίσχυρη και τη νιώθετε και στο σώμα σας. Είτε μεταφράζεται με ένα σφίξιμο στο στομάχι, είτε με ένα βάρος στα πόδια τα οποία σέρνετε κυριολεκτικά μέχρι την πόρτα του γραφείου.

Πριν αναζητήσετε για νέα δουλειά, όμως, υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθετε. Θα πρέπει να αγαπήσετε την κόλαση στην οποία βρίσκεστε. Αυτό δεν σημαίνει να παρατήσετε τα όνειρά σας και να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο, αλλά να πάρετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τα όρια και τις δυνατότητές σας.

Πριν κάνετε τη ζωή σας δύσκολη με σενάρια διαφυγής, δείτε το σαν ένα τεστ από το σύμπαν που ήρθε να σας μάθει ποιοι πραγματικά είστε και τι θέλετε για τον εαυτό σας.

2 . Μετατρέψτε την ανάγκη σε επιλογή

Αν είστε σε μια δουλειά που δεν αγαπάτε σβήνετε μία μία τις μέρες από το ημερολόγιο μέχρι το Σαββατοκύριακο ή τις επόμενες διακοπές. Ο χρόνος κυλά και μαζί παίρνει τη ζωντάνια και τη σπίθα. Σας θυμίζει τίποτα;

Με το να εστιάζετε στο πόσο δεν θέλετε να κάνετε αυτή τη δουλειά, η σκέψη αυτή επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σας.

Αντί να αυτοτιμωρείστε με σκέψεις που οδηγούν στην απόγνωση, μπορείτε να φερθείτε στον εαυτό σας με περισσότερη ευγένεια και υπομονή νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τη θέση που βρίσκεστε έστω και προσωρινά. Στο κάτω κάτω πρόκειται για μια επιλογή σας που πρέπει να υποστηρίξετε κάνοντας το χρόνο που περνά στην εργασία να αξίζει και να μην ισοδυναμεί με καταναγκαστικά έργα.

3 . Σταματήστε να πολεμάτε τον εαυτό σας και ξεκινήστε να συμμετέχετε

Με το να σκέφτεστε διαρκώς πως η δουλειά που κάνετε είναι προσωρινή και περνάτε απλά την ώρα σας, στην ουσία πολεμάτε τον εαυτό σας κινδυνεύοντας μάλιστα να χάσετε τον έλεγχο.

Αντί να ρίχνουν τον εαυτό σας κρατώντας τον απομονωμένο από τους συναδέλφους σας, μπορείτε να αρχίσετε να συμμετέχετε. Αντί να τρώτε μόνοι σας σε μια γωνία, πλησιάστε έναν συνάδελφο και ρωτήστε για τη ζωή του. Αν χρειαστεί κάτι που μπορείτε να κάνετε βοηθήστε τον -ακόμα κι ένα χαμόγελο βοηθάει. Σίγουρα θα εκπλαγείτε με το πόσο θα αλλάξει η διάθεσή σας και η αντιμετώπιση για τη δουλειά που κάνετε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειά μίσος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ